Taljatele od spanaća

taljatele od spanaca

Ništa ne volim više nego domaću pastu. Ima nešto tako toplo u njenoj pripremi, neka snažna emocija koju ne mogu da objasnim. Osetiš se važno i veliko.


Taljatele od spanaća

100 g spanaća
50 ml vode
1/2 kašičice soli
250 g brašna
1 jaje
1/2 kašičice soli

Priprema:

Spanać dobro operite. U šerpu stavite vodu i so da provre pa ubacite očišćen spanać. Nakon 2-3 minuta procedite spanać i stavite u blender zajedno sa 50 ml vode pa dobro izblendajte da dobijete ujednačenu kašu. Ohladite.

Zatim, brašno i so pomešajte u posudi pa dodajte jaje i izblendan spanać. Umesite tvrđe testo uz dodavanje brašna ukoliko je potrebno. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim, podelite testo na nekoliko delova i pobrašnite sa svih strana.

Testo provucite kroz mašinu da ga rastanjite. Potrebno je da to radite postepeno. Mašine za testeninu imaju nekoliko različitih stepena debljine pa počnite od najvećeg stepena. Kada ste rastanjili testo ponovo ga pobrašnite ukoliko je potrebno pa provucite kroz sekač za taljatele.

Ako nemate mašinu za testeninu onda testo razvucite oklagijom što tanje, pobrašnite a zatim urolajte. Secite oštrim nožem na debljinu koja vam odgovara a zatim raširite testeninu prstima.

Iečene taljatele stavite na pobrašnjenu krpu da se suše. Možete ih koristiti odmah ali ih možete i potpuno osušiti i koristiti kasnije. Ja najviše volim da testeninu pripremam odmah ali je uvek ostavim makar sat vremena da se prosuši pre kuvanja.

Testeninu kuvajte nekoliko minuta u provreloj slanoj vodi. Na 3 listra vode stavite 2 kašičice soli. Testenina je skuvana kada ispliva na površinu.

taljatele od spanaca
taljatele od spanaca

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.