Tortelini sa spanaćem

tortelini sa spanacem

Sigurno znate onaj super osećaj koji nam naprave mart i april. Kada se sve odjednom razbudi i kada nam postane najvaznije da smo napolju, na Suncu. Nama je tako iz dana u dan, iz vikenda u vikend. Mislim da nikad nisam više uživala u izlascima iz kuće nego ove godine.

Preko nedelje imamo jedan poseban ritam i uspevamo da svakog dana ručamo zajedno posle Lenkinog vrtića. Ali, kada dođe vikend (ovo se neće svideti svim onim savesnim mamama koje me čitaju) tada jedemo šta stignemo i gde stignemo. Ako spremam ručak kod kuće onda je to uvek nešto brzo što mi ne traži dodatnu organizaciju i dodatno vreme.

Najavila sam vam na Instagramu da sam vam spremila jedan stvarno brzi vikend recept. Pastu možemo uvek da jedemo ali volimo i da s vremena na vreme promenimo vrstu paste i soseva koje koristimo. Za ove brze torteline je najbolje da koristite sveži spanać ali ako vam je čak i to dodatni posao koji želite da izbegnete, možete da koristite i smrznuti spanać. Premia je dobar izbor, posebno što je u briketima pa možete i da ga dozirate po potrebi.


Tortelini sa spanaćem

250 g Premia tortelini sa punjenjem po želji
100 ml Premia krem za kuvanje
soli i bibera po ukusu
4-5 briketa Premia smrznutog spanaća

Priprema:

Torteline skuvajte u 3 litra posoljene ključale vode, prema uputstvu sa kesice. U tiganj ulijte neutralnu pavlaku, začinite solju i biberom pa psutite da se zagreje. Dodajte spanać i kuvajte uz mešanje dok se spanać ne rastopi. Po potrebi dodajte vodu. Skuvane torteline dodajte sosu i dobro izmešajte. To je to! Bukvalno, to je to 🙂

tortelini sa spanacem
tortelini sa spanacem

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.