WMF mini dehidrator – recenzija aparata

WMF mini dehidrator - recenzija aparata

Zadovoljstvo mi je da vam predstavim još jedan sjajan proizvod u okviru mesečnih recenzija koje već neko vreme pišem za vas. Moj zadatak je da proizvod otpakujem, namontiram, proučim, isprobam, kreiram jedan odgovarajući recept i to sve zajedno spakujem u recenziju koja bi trebalo da vam olakša odluku prilikom kupovine. WMF mini dehidrator je naša septembarska recenzija.


WMF mini dehidrator – recenzija aparata

Sigurna sam da ste do sada već naišli na aparate ovog tipa i da znate koja im je namena. Dakle, dehidrator ćete koristiti za sušenje voća i povrća na najzdraviji mogući način. Ovaj aparat ima 5 žičanih polica, opciju podešavanja temperature od 30 do 70 stepeni celzijusovih, podešavanje trajanja sušenja od 0 do 24 sata i automatsko isključivanje kada se program završi.

Uz aparat ćete dobiti knjižicu sa receptima, uputstvo za upotrebu, dve orkugle posude za čuvanje osušenih namirnica, silikonski kalup za pravljenje granola barova i kutijicu za nošenje granola barova.

Na kućištu aparata postavljeni su grejači koji su zaštićeni oblogom. Aparat je krajnje jednostavan za upotrebu. Žičane police se ređaju jedna na drugu, završno sa poklopcem koji na sebi ima otvore. Tri tastera i jedno rotirajuće dugme su sve komande koje ovaj aparat zadrži. Vreme i temperaturu podešavate uz pomoć tastera “set”. Klikom na dugme “set” na ekranu će zablinkati vreme pripreme. Rotirajućim dugmetom podesićete odgovarajuće vreme i klikom na dugme “set” zapamtiti tu komandu. Isto je i sa podešavanjem temperature sušenja. Ukoliko pritisnete i zadržite dugme “set” duže od 3 sekunde, na taj način ćete isključiti zvuk aparata.

Ono što je karakteristično za ovaj aparat i druge WMF KuchenMinis aparate jeste upravo to da su zaista MINI. Ovaj aparat je minijaturan i zato je savršen za kućnu upotrebu i lako ćete mu pronaći mesto na kuhinjskom pultu ili u polici za aparate. Takođe, jako je tih. Gotovo da se ne primećuje dok radi. Ne greje oko sebe previše iako je sam po sebi topao dok radi, razume se.

U uputstvu ćete dobiti objašnjenja na kojoj temperaturi koju namirnicu sušiti i koliko dugo a vi to svakako možete prilagoditi sebi i svom ukusu. Ja sam testirala nekoliko različitih namirnica prateći upustva iz knjige recepata.

Osušila sam cveklu, citruse, jabuku, čeri paradajz, krušku, bananu, povrće za domaći biljni začin (luk, beli luk, peršun, paškanat, šargarepu, koren celera, papriku).

Na slikama možete da primetite da su sve voćke i povrćke dobro osušene i da je samo pitanje vaše želje da li ćete ih osušiti u potpunosti ili samo delimično. Ako vas ovaj način čuvanja namirnica inače privlači onda je ovaj aparat zaista odličan. Znam da veliku ulogu prilikom odabira  igra veličina aparata i ovde je to zaista veliki plus. Takođe, ukoliko uključujete aparat noću, neće vam smetati jer je zaista tih.

WMF mini dehidrator možete potražiti u prodavnicama OKOV i Sunmoon&stars.

Post je urađen u saradnji sa WMF Srbija.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.