Zapečeni sendvič

Svakog jutra ustajem iz kreveta, budim uspavanu lepoticu, pregovaram sa njom oko oblačenja, češljanja, pranja zubića, oblačenja jakne, zapravo… oko svega što treba da se uradi. Kada odluči da je spremna da krene, sedamo u auto, vozimo se do vrtića, grabimo mesto za parking, brzinski ulećemo u vrtić, ljubimo se i pozdravljamo… Onda dolazim kući, punim džezvu, zakuvavam kafu i miris se razmili kućom. Tada se probudim. Tada počnem da dišem. Tada moj radni dan počne.

Jako često ne stignem da doručkujem ili doručkujem samo u hodu, tek da probudim organizam. A mnogo puta mi treba nešto što će me stvarno zasititi, nešto što će me napuniti energijom za ceo dan koji mi predstoji. Ovakav doručak je defintivno pravi izbor za takve dane. Ovaj zapečeni sendvič je stvarno jednostavan za pripremu, brzinski je gotov i dobro će nahraniti 6 gladnih osoba, pa vi vidite ☺


Zapečeni sendvič

250 g lisnatog testa

malo brašna za razvlačenje testa

150 g tanko sečene šunke

50 g sendvič kobasice

100 g mocarele ili nekog drugog topljivog sira

4 jaja

150 g kisele pavlake

1 mladi crni luk

1 kašika sitno seckanog peršuna

1/2 kašičice belog luka u granulama

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

Priprema:

Rernu zagrejte na 220°C! Testo rastanjite na pobrašnjenoj radnoj površini na pravougaonik veličine 35x25cm. Postavite testo u posudu za pečenje tako da testo pokrije i ivice posude. Zatim, poređajte polovinu šunke i sendvič kobasicu. Poređajte mocarelu a zatim pokrijte preostalom šunkom. Jaja umutite sa preostalim sastojcima i prelijte preko sendviča.

Pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite da se hladi 15 minuta a zatim secite na komade i poslužite uz Doncafé STRONG.

zapečeni sendvič

zapečeni sendvič

Post urađen u saradnji sa Ljubitelji kafe – Doncafe.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.