Ruska salata

Ovakve salate nikada ne pravim ovako, u nekim regularim danima. One su na meniju za slave i eventualno rođendane (ako nam se baš slavi). A ako bismo ih jeli van tih događanja verovatno bismo sada ovde pisali o najboljim klinikama za liposukciju a ne o receptima za fine, ukusne i mirisne salate. Ipak, nekad je želja toliko jaka da se klinika za liposukciju čini kao mala cena :)

Recepti se razlikuju od kuće do kuće. Većina ljudi ne može da zamisli rusku salatu bez graška i krupno sečenog povrća – meni je ta filozofija ne odgovara pa rusku salatu pravim bez graška i sa rendanim povrćem. Čak, većinu puta umesto šunke stavim kuvanu piletinu. Ona je  one and only  kako god da je pravite, oko toga ćemo se svi složiti :)


 Sastojci:

3-4 manja krompira

2 manje šargarepe

3-4 kisela krastavca

2 jajeta

200g šunke

oko 250ml majoneza

so

Priprema:

Šargarepu i krompir oljuštite, skuvajte i dobro ohladite. Jaja skuvajte pa ih ohlađene oljuštite. Šunku isecite na manje komade a krastavčiće na skroz sitne kockice. U velikoj posudi pomešajte sečenu šunku, krastavčiće i krupno renadno povrće i jaja. Posolite po želji pa sve pomešajte sa majonezom i dobro ohladite pre služenja.

Ništa lepše od hladne ruske salate kada se probudite u hladno januarsko jutro posle Božića :)

Prijatno! Vaša Mila!

Print Friendly