Rolovana junetina sa blitvom

Kažu da na Božić treba da uradiš od svega po malo kako bi ti cela godina bila uspešna. Kao mala sam to mnogo ozbiljno shvatala i uvek me je grizla savest što na taj dan baš nikada nisam učila za školu. Nekako bi mi iscureo dan i došlo bi vreme za spavanje. Možda bih bila bolji đak da sam poslušala taj jedan savet 🙂

I dan danas to nekako uvek imam u mislima kada dođe dan Božića. Svesna sam da taj jedan dan nije dovoljan, ali mi je lepo da u nešto verujem, da me tog dana nešto vuče da budem bolja. 

Ovog Božića želim da budem strpljivija i želim da se smejem. Želim da se smejem da me boli stomak. Ne trebaju mi ostvarenja velikih snova, samo želim da ova godina bude baš kao što je i sam dan Božića – lep, prisan, nasmejan i bogat ljudima. I vama želim isto!


Rolovana junetina sa blitvom

800 g junećih šnicli od buta iz Maxi mesare
250 g Premia smrznute blitve
20 g Premia putera
100 ml mleka
1 kašika brašna
So, biber
Šaka Premia brusnica
Šaka Premia pečenih slanih badema, iseckanih
100 g Premia čedar sira u listovima

6-7 manjih šargarepi
1 kašika senfa
1 kašika džema od kajsije
So, biber

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni. Meso istucite ćekićem da ga malo rastanjite a onda ga poređajte na papir za pečenje tako da dobijete kvadrat. Posolite i pobiberite pa ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremite blitvu.

U šerpicu stavite blitvu, puter i 2 kašike vode. Pustite da se kuva dok se blitva ne otopi a zatim dodajte brašno i kuvajte 2 minuta sve vreme mešajući. Zatim dodajte mleko sve vreme mešajući da dobijete gusti bešamel sos. Začinite i sklonite sa vatre.

Prohlađeni bešamel rasporedite po mesu. Zatim, stavite listove sira, brusnicu i seckani badem. Sve urolajte u rolat i privežite koncem da sačuvate oblik. Na teflonskom tiganju pržite minut-dva sa obe strane da se uhvati korica. Zatim, prebacite u posudu za pečenje.

Šargarepu oljuštite pa pomešajte sa senfom i džemom. Stavite pored mesa i sve zajedno stavite u rernu poklopljeno na 30 minuta. Otklopite i pecite još 30 minuta. Ispečeno meso ostavite da se ohladi pre sečenja i psolužite uz pečenu šargarepu ili druge priloge od povrća.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.