Moderna popara

Nemojte ni slučajno pomisliti da ova moja moderna popara ima za cilj da umanji vrednost naše tradicionalne, domaće popare. Nikako! Ja poparu obožavam i zaista je smatram našim važnim nasleđem koje svakako treba da sačuvamo. Pa generacije su odrasle na njoj! U tom jednostavnom jelu se ogleda sva vrednost vode i pšenice koje nam je priroda podarila. 

Naša moderna, fensi popara je više ideja kako da iskoristite stari hleb a da to bude takođe ukusno i njami kao i naša miljenica starinska popara, samo na malo drugačiji način. Uz mlečnu pavlaku za kuvanje, to bude jedan baš dobar i pun ukus!

Moram da priznam da smo ovaj recept snimali cele nedelje. Najveći razlog naših odlaganja bio je što uvek pojedemo slaninu pre nego što dočeka snimanje. Najzad smo snimili recept, pa se nadam, slaninu više nećemo kupovati, da se ne bismo pretvorili u prave, pravcate prasiće. 🙂 


Moderna popara

250 g mesnate slanine
6 kriški starog hleba
2 jaja
250-300 ml President pavlake za kuvanje
So i biber, po ukusu
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašike sitno seckanog peršuna
1 kašičica President putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni a kalup za mafine obložite papirićima za pečenje. Slaninu i hleb isecite na kocke. Na tiganju rastopite puter pa stavite slaninu i pržite je uz mešanje da porumeni. Dodajte iseckan hleb pa uz mešanje pržite da se obloži masnoćom slanine i putera sa svih strana. Trajaće nekoliko minuta. 

U međuvremenu u posudi izmešajte jaja, pavlaku za kuvanje i začine. Isprženu slaninu i hleb preručite u čistu posudu pa prelijte napravljenom smesom. Dobro zimešajte a zatim sipajte u kalupe za mafine. Ja sam napunila 6 ali ostalo mi je smese za još 2. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pečenja sačekajte da se prohlade, da bi se stegli i bili kompaktniji, pa ih onda izvadite iz kalupa i poslužite. Jako su ukusni i kada su hladni. 

Post je urađen u saradnji sa President Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.