Keks sa pistaćima

Keks sa pistaćima treba da vam se nađe na svakom salvlju, svakom ispijanju kafe sa drugaricom, svakom odlasku mami u posetu, svakom šlihtanju komšijama da smanje buku, svakom svemu. Videla sam ih i kod Jelene i kod moje Jovane na Instagramu, i nije bilo šanse da odolim.

Fenomenalnog ukusa i teksture, užasno jednostavni za pravljenje i mislim… pistaći. Šta ti više u životu treba. Krem od pistaća sa komadićima pistaća možete da nabavite kod Bojana. On u Novom Sadu pravi divne Francuske palačinke u TC Promenada. Pa ako ste odande, srećnici ste! Kontaktirajte ih na Instagramu da se raspitate kako da poručite.


Keks sa pistaćima

125g putera
120 g šećera
1 žumance
1 kašika mleka
1 kesica burbon vanilinog šećera
160 g brašna
30 g kakao praha
Prstohvat soli

1 belance
50 g seckanih pistaća
Krem od pistaća (@francuske_palacinke)

Priprema:

Puter sobne temperature umutite sa šećerom. Dodajte vanilin šećer, žumance i mleko pa dobri sjedinite mikserom. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, kakao prah i so. Dodajte suve sastojke umućenoj smesi pa sjedinite tek toliko d se sve ujednačeno rasporedi. Kašikom vadite smesu i formirajte kuglice. Pravila sam kuglice 20g težine. Uvaljajte u belance pa u seckane pistaće, pa ređajte na pleh. 

Prstom u sredini napravite udubljenje, pažljivo da se ne kuglice ne raspadnu. Ja sam koristila poklopac od flaše koji mi je bio taman veličine 🤭
Pecite 10 minuta na 180°. Izvadite iz rerne i ostavite dase ohlade. Biće meki sve dok se ne ohlade. Zatim, u ohlađene keksiće stavite krem.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.