Uštipci sa piletinom

Uštipci sa piletinom mogu da se nazovu i empanada ili pržene pite, ali za nas je možda lakše i jednostavnije da to budu samo jednostavni uštipci sa piletinom. Hoću da dobro zapamtite ovaj recept i sačuvate ga negde na sigurnom jer će vam postati jedan od omiljenih.

Fil je jako ukusan, posebno ako ga začinite da bude fino pikantan. Ali, zvezda ovog recepta je zapravo testo koje nakon prženja toliko šuška pod prstima i toliko je i hrskavo i meko u isto vreme, da normalan čovek od toga može da poludi!

Preukusno pecivo! Preukusno! A pored ovog fila stvarno možete raditi bukvalno šta god želite i puniti ovo testo čime god želite, bilo da je slatko ili slano. Igrajte se i javljajte kako je ispalo, da znamo i mi 🙂


Uštipci sa piletinom

Testo:
200 g brašna
110 g putera
1 kašičica soli
40 ml vode

Fil:
200 g krem sira
50-60 g seckanog edamer sira
Tucana paprika, biber, beli luk i peršun, po vašem ukusu
300 g skuvane i ohlađene piletine

Ulje, za prženje

Priprema:

Sjedinite brašno i so pa dodajte puter i mutite da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte vodu, malo po malo dok ne dobijete meko ali kompaktno testo. Možda vam neće biti potrebna cela količina vode ili će vam biti potrebno više, zavisi od brašna. Pogledajte video da znate kakvu teksturu tresta tražite. Formirano testo uvijte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 30-ak minuta.

Za to vreme pripremite fil tako što ćete izmešati sve sastojke. Testo rastanjite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa vadite krugove čašom. Na sredinu stavite kašiku fila pa spojite ivice. Po želji, stisnite rubove viljuškom na radnoj površini ili napravite talase prstima. Pržite u ulju koje ste dobro zagrejali na srednjoj jačini, 4-5 minuta uz jedno okretanje.

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Uštipci sa piletinom

  1. Recept mi se jako dopao, i fil i testo su savršeni. Testo mi se toliko svidelo da ću probati da ga pržim i bez punjenja, tj. bez fila, da bude u obliku pogačica! Mislim da bi se te pogačice lepo slagale sa nekim slanim, a i slatkim namazom. 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.