Sladoled od pečene breskve i bele čokolade

Sladoled od pečene breskve i bele čokolade

Sladoled od pečene breskve i bele čokolade je moja oda ovom letu. Oda svakoj voćki koju sam ovog leta pojela, oda jednostavnim i malenim užicima i pozdrav svakoj grani koja se ovog leta savila od roda. Kremasta tekstura i pun, ali zaista izrazito pun ukus ovaj sladoled čine zaista posebnim.

Pečene breskve su tu da vam pokažu kako je jednostavno napraviti poseban desert, uz samo nekoliko sastojaka. Hoću da se setite da je kuhinja tu da se u njoj igramo i da se u njoj opuštamo.  Sočna zrela breskva koja se sliva niz dlanove je neodoljiva, sama po sebi. Ali, šta ako joj dodamo malo magije i od nje napravimo nešto isto tako neodoljivo, samo malkice čarobnije?

Svakom domaćem sladoledu nakon vađenja iz zamrzivača treba da date malo vremena da se opusti i vrati svoju kremastu teksturu, pa je tako i sa ovim sladoledom. Nemojte ni pokušavati odmah da izvadite savršenu kuglu dok se sladoled malo ne opusti.


Sladoled od pečene breskve i bele čokolade

600-700 g zrelih breskvi po vašem izboru
3 Premia vanilina šećera
50 g Premia šećera u prahu
3-4 kašike Premia balzamiko sirćeta


300 ml zagrejane mlečne slatke pavlake
200 g Premia bele čokolade

300 ml umućene slatke pavlake
50 g zaslađenog kondenzovanog mleka*

Priprema:

Breskve operite, uklonite koštice i isecite na kriške. Stavite breskve u posudu za pečenje pa preko dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i balzamiko sirće. Dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, promešajte i ostavite da se ohladi.

Dok se breskve peku zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja pa je zatim prelijte preko bele čokolade i ostavite da stoji nekoliko minuta a zatim dobro izmešajte žicom i stavite u frižider da se ohladi. 

Kada je sve ohlađeno, u blender sipajte mešavinu bele čokolade i slatke pavlake, zajedno sa pečenim breskvama i kondenzovanim mlekom* (koje možete i izostaviti a njegovu slast zameniti sa malo šećera u prahu). Dobro izmiksajte. Ali zaista, izmiksajte tako da ne ostane ni jedan komadić breskve i da tekstura bude potpuno glatka. 

U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku pa zatim dodajte smesu iz blendera i špatulom izmešajte laganim pokretima. Sipajte u posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač da se stegne. Ova smesa je idealna za mašinu za sladoled. Pa ako je imate, u pripremljenu posudu za mašinu sipajte smesu i imaćete spreman sladoled jako brzo 🙂

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.