Easy fry krofne bez ulja

Tefalov Easy fry & Grill smo već upoznali. Sećate se recenzije od pre nekoliko meseci? Sve sam vam lepo napisala, isprobala razne namirnice i programe i došla do zaključka da je ovo jedan koristan aparat za brza i zdravija jela koji ćete sigurno redovno koristiti ako vodite računa o ishrani i nemate previše vremena za kuvanje. Easy fry krofne bez ulja su samo jedan od recepata koji u ovom aparatu možete napraviti. 

Testo koje ćete videti u receptu, savršeno je i za klasičnu pripremu krofni ali i za pripremu bez ulja, na vrućem vazduhu. Mirisno je, meko, vazdušasto i pufnasto kako god da krofne pripremite. 

Priprema je jako jednostavna i relativno brza. Testo ćete zamesiti, ostaviti da narasta 30-ak minuta, zatim rastanjiti i peći krofne. U posudu easy friera staje 4 korfne srednje veličine a idealno vreme pečenja je otprilike 8 minuta. Probala sam pečenje od 12 i od 20 minuta, i došla do zaključka da je 8 minuta definitivno optimalno vreme pečenja.


Easy fry krofne bez ulja

Testo:
550 g mekog brašna
250 ml toplog mleka
1 kesica suvog kvasca ili ½ kocke svežeg kvasca
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašika ekstrakta vanile
Sitno rendana korica od jednog limuna
2 jajeta
70 g omekšalog putera

Glazura:
Sok od polovine ili jednog limuna
Šećer u prahu po potrebi

Priprema:

U posudu stavite toplo mleko, kvasac i šećer pa promešajte. Dodajte jaja, puter, ekstrakt vanile, vanilin šećer, koricu limuna i brašno pa zamesite meko testo, oblikujte loptu i stavite u čistu posudu. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 30-40 minuta, da počne da raste. 

Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite uz minimalno dodavanje brašna ukoliko je potrebno. Zatim oklagijom rastanjite na debljinu od 2 cm pa pobršanjenom čašom secite krofne. Iskoristite malu čašu ili nastavak za šlag da izvadite rupu u sredini. 

U posudu easy friera poređajte nekoliko krofni, stavite posudu u aparat, podesite temperaturu na 180 stepeni i vreme pečenja na 8 minuta. Nakon 8 minuta oglasiće se zvučni signal i tada možete izvaditi pečene krofne i staviti novu turu testa pa ponoviti pečenje.

Vruće krofne možete premazati glazurom od limuna i šećera u prahu koju ćete napraviti tako što ćete sok od limuna staviti u jednu činiju pa postepeno dodavati šećer u prahu sve vreme mešajući, sve dok ne dobijete gustinu koja vam odgovara. Krofne možete uvaljati u šećer u prahu. Kako nisu pečene u masnoći, kristal šećer ne bi uspeo da se zalepi za površinu krofne.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.