Aglio e olio taljatele sa sipinim mastilom

aglio e olio taljatele

Paste su moja velika strast, to ste do sada sigurno već shvatili. Ne postoji jelo koje sam toliko puta u životu skuvala kao što je to slučaj sa testeninama. Ono što volim kod testenine jeste lakoća sa kojom od samo nekoliko namirnica mogu napraviti nekoliko potpuno različitih jela

Ako se šunjate po mrežama, do sada ste sigurno čuli za Moje gnezdo, ručno pravljenu testeninu. Ja imam neopisivu sreću da me je Sanja odabrala kao jednog od svojih degustatora i da mi s vremena na vreme pošalje paketić svojih testenina na probu. Ova sa sipinim mastilom je dugo čekala na isprobavanje i moram da priznam da mi je krivo što ove taljatele nisam pripremila u nekom drugačijem sosu u koji bih stavila i neke morske plodove jer bi tada one bile iskorišćene na pravi način.

Ukus i miris mora se svakako fino oseti i u ovoj jednostavnoj kombinaciji sastojaka. A o ukusu i teksturi same testenine neću ni da vam govorim – ako je nešto napravljeno ručno i sa mnogo ljubavi to je uglavnom i najbolji pokazatelj kvaliteta. A Sanja to zaista radi kako treba!


Aglio e olio taljatele sa sipinim mastilom

300 g taljatela sa sipinim mastilom ili druge testenine po vašem ukusu

50 ml maslinovog ulja

2 čena belog luka

sveža ljuta paprika ili tucana ljuta paprika, po ukusu

so, biber

sitno seckani sveži peršun

parmezan za serviranje

Priprema:

Testeninu skuvajte u dosta posoljene kipuće vode. Pred kraj kuvanja testenine, na maslinovom ulju kratko propržite ljutu papričicu i beli luk. Dodajte proceđenu testeninu i začinite po ukusu solju, biberom  i svežim peršunom. Servirajte uz rendani parmezan i slobodno zalijte sa još maslinovog ulja.

aglio e olio taljatele

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.