Badem kuglice

Badem kuglice su sigurno među najjednostavnijim zdravijim kolačima koje možete pirpemiti. Ovde stvarno nema mnogo nauke, osim što možete dodavati i oduzimati u nedogled.  Suvo voće, koštunjavo voće, začini i slično. Kombinacija je bezbroj.

Da vam ne dužim mnogo, znate već i sami da je ovo jedan od onih recepata koje ćete pripremiti za nekoliko dana i nositi sa sobom gde god da krenete. Posno je, vegansko i stvarno zdravijeg sastava. Iako je slatkiš slatkiš, bio od dobrih namirnica ili ne. Svakako je bolje od bilo čega kupovnog.

U receptu ću vam napisati okvirne mere. Ako volite da kuglice budu kompaktnije, dodaćete još trunku više mleka, ili ćete umesto javorovog sirupa staviti nekoliko svežih urmi. Dodajete sve po ukusu dok ne dobijete smesu od koje možete formirati kuglice.


Badem kuglice

120 g Premia blanširanih ili sirovih badema
50 ml Bademovog mleka
40 g kikiriki ili badem putera
20 g kakao praha
2 kašike Nature’s Promise ovsenih pahuljica
30 ml Nature’s Promise javorovg sirupa ili više, po ukusu
2 kašike Premia kandiranih brusnica

200 g Delicata extra dark čokolade, za glazuru
1 kašičica Nature’s Promise kokosovog ulja
Kakao prah, umesto glazure (po ukusu)

Priprema:

Bademe prelijte bademovim mlekom i ostavite da stoje 20-ak minuta. Stavite u električni blender zajedno sa ostalim namirnicama i izmiksajte da dobijete gustu smesu. Vlažnim rukama formirajte kuglice jednake veličine. Ređajte na ravan tanjir i stavite u zamrzivač dok pripremite glazuru.

Čokoladu rastopite sa kašikom kokosovog ulja pa ohlađene kuglice prelivajte i ukrasite listićima badema, kakao prahom ili brusnicama. Glazirane kuglice stavljajte na foliju i ostavite na sobnoj temperaturi da se stegnu a zatim plebiscite u frižider da se u potpunosti ohlade pre serviranja.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.