Iz Beča s ljubavlju – Ono kad ti neko pokloni srce na dlanu

Iz Beča s ljubavlju – Ono kad ti neko pokloni srce na dlanu

Demel poslastičarnica

Kada bi me neko naterao (ali, bukvalno – naterao) da proteklih 20 dana stavim u jednu jedinu reč, ta reč bi bila Sreća. Prava, pravcata, istinska sreća. Sreća kakvu do sada nisam poznavala. Sreća potpuno drugačija od drugih sreća… to je jedna posebna, mirisna, blještava, udobna, perjana sreća kakvoj nema kraja.

To je osmeh na njegovom licu kada me već treći put pita da li želim da provedem život sa njim dok ja gledam u vrh katedrale Sv.Stefana i ne shvatam da u ruci drži prsten. To je trenutak kada dragim ljudima zbog tebe zasuze oči. To je ono kada te mama i tata više ne gledaju kao minijaturnu treću ćerku nego u očima nose jedan poseban roditeljski sjaj. To je ono kada se dve porodice spoje u jednu kao da je tako trebalo da bude čitavog života. To je ono kada ga držiš za ruku i uzdrhtiš. To je ono kada se gađate jastucima.

Kada čuješ svoju sestru da peva kao što je nekad pevala. Kada te prihvate kao svog. Kada se pogledate i mislite na isto, na sve što vas čeka, na život, na sve muke koje tog trenutka nestaju. Kada te drži za ruku i razume. Kada znaš. To je Sreća. Posebna, nemerljiva, sjajna.

Beč je sada naš.

Naš je i jedan romantični sto pored prozora u najlepšoj poslastičarnici koju je svet video. Naša je Saher torta i naša je uspomena.

Saher torta

Naši su osmesi žena iz Trześniewski-og, dve čaše vina i ukusi koje ćemo pamtiti.

Sendviči

Trzeniwski

Naše su ulice, naše su kiše i naša je katedrala.

Belvedere

Koraci su nam čvrsti a srce i dalje igra, naša bajka tek počinje.

Vaša Mila!27 thoughts on “Iz Beča s ljubavlju – Ono kad ti neko pokloni srce na dlanu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *