Brza čorba sa pasuljem

Ovo je savršen recept da iskoristite povrće ili meso sa kojim ne znate šta biste. Kod mene u zamrzivaču često ostane neka napola iskorišćena kesa smrznutog povrća i neretko je iskoristim upravo ovako. Ili, kada ostane mesa od prethodnog ručka ili neki komad šunke ili slanine – to se sve lepo uklapa u ovoj lepoj čorbici. Brza čorba je baš to – brza!

Gotova je za 30-ak minuta, čak i da koristite sveže meso. U tom slučaju ga isecite na sitnije i propžite nakon dodavanja luka. Svako povrće će se lepo uklopiti, pa shvatite ovaj recept više kao ideju nego kao stroge smernice koje morate pratiti. 


Brza čorba

1 kašika Premia putera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica soli
200- 300 g mesa po želji
200 g Premia domaće mešavine povrća
1 konzerva pasulja, oprano i oceđeno
Premia kocke za kokošiju supu
1 kašičica Premia čilija
1 list Premia lovora
1 kašika Premia glatkog brašna

Priprema:

Na puteru propržite crni i beli luk zajedno sa solju, da luk omekša. Dodajte meso, u mom slučaju kvalitetna šunka, isečeno na kockice. Pržite da meso uhvati koricu, a zatim dodajte povrće i pasulj. Dodajte malo vode, promešajte i pustite da voda ispari. Zatim, dodajte kocku za supu, čili, lovor i kašiku brašna pa dobro izmešajte. Nalijte vodom i pustite da provri. Kada provri, smanjite jačinu, poklopite i kuvajte 20-ak minuta. Nakon toga servirajte!

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija. 

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.