Kiflice od marcipana

Marcipan ili voliš ili ne voliš. Jedna od stvari koju ste tražili kada sam vam tražila ideje za sitne kolače, bilo je bukvalno bilo šta sa marcipanom. Pronašla sam ove kiflice od marcipana i prilagodila recept tako da bude baš mnogo strava.

Možete ih praviti i kao kuglice, da se lepše uklope u ostale sitne kolače. Jako je ukusno, čak i za mene koj ne ljubim marcipan baš mnogo. Oseti se taman toliko da bude jako lepo i ukusno, a da ne bude strašno preterano.


Kiflice od marcipana

250 g marcipana
100 g šećera
1 kesica burbon vanilinog šećera
2 belanceta
6 ravnih kašika brašna
Sitno rendana korica jedne pomorandže

100 g listića badema
150 g čokolade 

Priprema:

Marcipan isecite na listiće pa ga zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom i belancima izmutite mikserom da se sve sjedini. Dodajte brašno, izmešajte u jako meko testo, pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

Rernu zagrejte na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Izvadite testo iz frižidera. Vadite po kašičicu testa na vlažne dlanove i formirajte nešto nalik valjku. Nije važno da bude preciznog oblika, a nije ni moguće zbog mekoće testa.

Testo stavite u tanjir sa listićima badema i uvaljajte sa svih strana. Prebacite testo na pleh i formirajte kiflicu, oa nastavite sa preostalom smesom. Pecite 15-20 minuta u zagrejanoj rerni. Ispečene i ohlađene kiflice umačite u rastopljenu čokoladu i stavljajte na papir za pečenje da se čokolada stegne.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.