Brzi sladoled sa borovnicama

sladoled sa borovnicama

Brzi sladoled sa borovnicama bi leti trebalo da bude najčešće pripremana poslastica. Da sve izmešate i stavite u kalupe, treba vam ravno 10 minuta. I već za sat-dva možete da uživate u sladoledu kakav ne možete nigde kupiti. Zar to nije dovoljno dobar razloga da isprobate ovaj recept?

Modle koje sam koristila kupljene su u Ikei i deo su njihove standardne ponude, tako da ćete ih sigurno naći na njihovom sajtu.


Brzi sladoled sa borovnicama

125 g grčkog jogurta
125 g borovnica
2 kašike šećra u prahu
125 ml slatke pavlake

Priprema:

100 g borovnica krupno samleti. Grčki jogurt pomešati sa šećerom i slatkom pavlakom. U kalup staviti malo bele smese, zatim nekoliko borovnica, zatim još bele smese, pa mlevene borovnice. Preostale borovnice pomešati sa preostalom smesom i naliti u kalupe do vrha. Stavite u friz, pa nakon 30-ak minuta zabodite štapiće kako bi ostali ravni. Ako koristite štapiće koji dolaze uz kalup, u tom slučaju ih stavite odmah.

Da biste lako izvadili sladolede iz kalupa, stavite svaki kratko pod mlaz vruće vode pazeći da ne pokvasite sladoled. Nakon toga, pažljivo izvadite svaki držeći za drškicu.

sladoled sa borovnicama

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Brzi sladoled sa borovnicama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.