Burger sendvič

burger sendvič

Ovaj burger sendvič nije ni burger a nije ni sendvič. Nešto je između. Naslagan je na hleb pa je sendvič. Ima junetine pa je burger. Kako ga god nazvali, ovo je stvarno odličan obrok. I nije baš da smo hteli da napravimo zdraviji burger i da smo ga zato stavili na integralni hleb. Više smo hteli da iskoristimo sve što možemo za jedan obrok, a hleb je bio vruć iz rerne i igrom slučaja zdraviji od drugih. Tako smo napravili burger sendvič a ne klasičan burger koji bismo stavili u zemičke.

Meso nam je mesar nekoliko puta provukao kroz mašinu za mlevenje pa smo mogli fino da ga rastanjimo i ispečemo za samo nekoliko minuta na teflonu. Tokom pečenja smo ga samo pobiberili i posolili. To je sasvim dovoljno začina da osetite meso. Koristili smo but ali za više ukusa, slobodno uzmite neki masniji deo. Na ovaj način sam nekoliko puta pripremala i mlevenu piletinu. Bila je odlična!

Burger sos je Džejmijev ali pojednostavljen za nekoliko namirnica koje ovde nemamo. Savršen je i definitivno ga stavljamo na listu onih koje pripremamo u sezoni roštiljanja!


Burger sendvič

300 g dvaput mlevene junetine

malo ulja, za prženje

2 kriške heba po želji

kriške paradajza

sitno seckani luk

seckana zelena salata

sveži peršun, po želji

Burger sos ↓

3 kašike majoneza

1 kašičica senfa

1 kašika kečapa

sok od 1/2 limuna

2 manja lista zelene salate

1 kiseli krastavac

1/4 glavice ljubičastog luka

Priprema:

Prvo napravite sos da bi imao vremena da odleži u frižideru i lepo se ohladi. Pomešajte majonez, senf, kečap, sok limuna, sitno seckanu zelenu salatu, sitno seckani kiseli krastavac i sitno seckani ljubičasti luk. Stavite u frižider dok pripremite meso i ostale sastojke.

Meso mesite rukama nekoliko minuta da postane kompaktno pa ga podelite na dva dela. Na prozirnoj ili aluminijumskoj foliji rastanjite meso na pravougaonik nešto veći od veličine kriške hleba na koji ćete ređati sendvič. Meso će se tokom pečenja smanjiti. Na teflonskom tiganju zagrejte jednu kašiku ulja na srednju jačinu. Kada se ulje dobro zagrejalo, meso stavite na tiganj zajedno sa folijom tako da folija ostane gore a zatim je skinite. Meso je rastanjeno pa će vam biti teško da ga u jednom komadu skinete sa folije i prebacite na tiganj, otud ovaj sistem.

Pržite meso nekoliko minuta ili dok ne pusti sokove po površini. S vremena na vreme ga pomerite po tiganju. Posolite i pobiberite pa okrenite i pržite još nekoliko minuta. Posolite i pobiberite i drugu stranu.

Na komad hleb stavite povrće, meso i sos redom koji vam se najviše dopada. Ovaj sendvič je najlakše jesti ukoliko na hleb prvo stavite povrće, pa sos i na kraju meso.

sos za burgere

burger sendvič

burger sendvič

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Burger sendvič

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.