Čupavci sa džemom

čupavci sa džemom

Ako ste se nekada pitali gde završe sve ikada proizvedene šljokice na svetu, evo da se ne brinete, kod nas su. Na majicama, pantalonama, lutkama, kikicama, jaknama, sveskama, rančićima. Mi smo svi zajedno jedna velika svetlucava šljokica, ako mene pitate. Lenka spava sa šljokicama i budi se sa šljokicama i ako slučajno tokom dana ne obuče nešto dovoljno šljokičasto, onda to nije dobar dan, to je jednostavno dan bez šljokica. Kao čupavci bez kokosa.

Volim što je takva. Mislim da sam od nje dobila sve što bih u životu mogla da poželim za nju – da je frajer i da je princeza, i to u tako savršenom balansu. Zato mi nije teško da svakog dana izaberem tu neku šljokicu dana zbog koje će se osećati važno. Kada je nemam jer je ne-daj-bože-hladno ili je šljokica otišla da se kupa, ne bude mi svejedno, stvarno.

Zato vas danas dočekujem ovom slikom i ovim divnim skoro pa šljokičastim čupavcima. Pravile smo ih zajedno. Ona je naravno uvek glavna i odgovorna za to kako ja treba da radim svoj posao, ali je priprema ovih kolača bila nekako glatka. Bila je užasno važna što je tu sa mnom. Toliko važna da je nakon završenog posla uzela svoj roze foto aparat, popela se na svoju roze stolicu i opalila nekoliko fotografija uz stav tipa “ova žena ništa ne zna, moram da joj pokažem”. Jesam li već rekla koliko je volim?


Čupavci sa džemom

Biskvit:
3 jaja
180 g šećera
1 Premia vanilin šećer
90 ml ulja
100 ml mleka
200 g brašna
1 prašak za pecivo

Čokoladni sos:
150 ml Premia mleka
100 g čokolade
80 g putera
200 g Premia Kokosovog brašna
Premia extra džem šumsko voće

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo mikserom pa izručite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Ja sam koristila pekač veličine 20x30cm. Pecite 25-30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen tako što ćete čačkalicu da zabodete u sredinu. Ako je kolač pečen kada izvadite čačkalicu ona treba da bude suva.

Izvadite kolač na žicu za hlađenje i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim opkrojite testo tako da dobijete ravne ivice i ravnu površinu. Meni ovaj biskvit uvek ode malo oblo u visinu pa to sredim tako što poprečno isečem vrha da izravnam.

Uvijte biskvit u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na 30 minuta. Za to vreme pripremite čokoladni sos tako što ćete sve sastojke za sos staviti u šerpu i pustiti da provri. Kada prvri sklonite sa vatre i mešajte da se sve sjedini. Preručite u čistu posudu i ostavite za kasnije.

Izvadite koru iz zamrzivača pa isecite na jednake komade. Svaki komad poprečno isecite, premažite džemom i spojite u sendviče. Pripremljene sendviče dobro namočite u sos pa uvaljajte u kokosovo brašno.

Post urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.