Fatalni račići

Fatalni račići su vam jedan od onih lepljivih recepata. Ne samo zato što se ovi njami račići lepe za prste, nego se taj ukus nekako prilepi i za nepce pa sve hoćeš još. Uvek hoćeš još. Potpuno su jednostavni za pripremu i gotovi za svega 20-ak minuta sa sve pripremom. Ono što ih čini posebnom jeste fantastični BBQ sos iz “Fatalni začini” radionice.

Prosto je nemoguće da do sada niste čuli za njih, ali ako zaista niste, obavezno posetite njihovu Instagram stranicu ili sajt da se malo bolje upoznate sa njihovim proizvodima i zanimljivim načinom na koji gaje biljke koje za njih koriste. Pored fantastičnih ljutih i neljutih soseva, Fatalni u ponudi imaju razne začinske paprike ali i divan sušeni paradajz u ulju.

Fatalni začini su još jedan od mnogih domaćih brendova koji tačno znaju šta rade i koji mi iznova i iznova ulivaju nadu da ćemo se svi zajedno okrenuti kvalitetnijem životu. Ne umem čak ni da vam objasnim na koji način me svi ovi ljudi inspirišu i šta je to što me toliko raduje kada isprobavam svaki novi proizvod. Zaista me svaki novi proizvođać iznova uveri da su stvari moguće. Da je moguće odabrati posao za sebe, napraviti dobar proizvod, početi od nule i napraviti nešto sjajno. Moguće je. Danas. U Srbiji.

Zato vas od srca molim da podržite ove ljude i date im aplauz kada god možete. Aplauz će i m mnogo značiti. Ali, aplauz ne mora nužno biti pljeskanje ruke o ruku. Kupite jedan proizvod. Jedan jedini proizvod. Ako vam se dopadne, sledeći put ga kupite ponovo. Ispričajte svim svojim prijateljima sve o tome kako je tekla kupovina i kako ste iskortsili taj fatalni sos. Ako koristite društvene mreže, dajte im follow, comment i share u znak podrške. Toliko je jednostavno.

Mali proizvođači – veliki heroji današnjice.


Fatalni začini

400-500 g račića
100 g pancete
40 g putera
2 čena belog luka
nekoliko strukova mladog crnog luka
sok od polovine pomorandže
3-4 kašike Fatalni BBQ sosa
1/2 kašičice krupno mlevenog bibera
1/4 kašičice Fatalne Cayene dimljene paprike
1 kašika sitno seckanog peršuna

Priprema:

Ukoliko koristite kuvane račiće, uklonite im glave i ljusku. Ukoliko koristite sveže račiće, takođe, isecite glave a zatim očtrim nožem zasecite leđa. Uklonite ljusku i izvucite tamnu nit koju vidite. Operite i to je to. Račiće umotajte u pancetu pa nanižite na štapiće za ražnjiće. Na vruć tiganj stavite puter, dva cela čena belog luka i mladi luk. Propržite da luk porumeni.

Zatim stavite račiće i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. Ukoliko koristite već skuvane račiće biće dovoljno da slaninica porumeni. Ukoliko koristite sirove račiće, biće dovoljno po 3-4 minuta sa svake strane. Dodajte sitno seckani peršun, sok pomornadže i BBQ sos, začinite po ukusu i poslužite.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.