Hrski granola

hrski granola

Hrski granola pripremljena baš ovako kako sam je ja ovde pripremila, za mene je pravo otkriće. Ne znam zašto to tek sada shvatam, ali granola uopšte ne mora da bude krcata ovsenim pahuljicama (koje su okej, ali mi uopšte ne prijaju kada ih ima previše). Zato je ovde ovsenih pahuljica najmanje, a svega drugog što volim ima na pretek. A da li znate šta je najlepše od svega? Ovu granolu možete da napravite kako god želite. Bukvalno, kako god želite. 

Za mene je ovsena kaša odavno na listi ne omiljenih hrana i uvek me je nerviralo što se toliko potencira a kod mene uopšte nema nikakvog lepog efekta. Ne drži me sitom, ne prija mi dok je jedem a ni nakon toga. Zato mi je ovakav doručak divno iznenađenje i rado ga jedem. Kombinovala sam badem, indijski orah, orah, suncokret, golicu, lan, čia semenke i ovsene pahuljice. Dodala sam malo meda i kikiriki putera da sve poveže i to je to.  Tri-četiri kašike granole na malo grčkog jogurta bude sasvim dovoljno da me fino zasiti, prija mi stomaku i zaista ne osećam glad nekoliko sati, što je kod ovsene kaše uvek bio slučaj.


Hrski granola

100 g badema
100 g Maxi indijskog oraha
100 g Nature’s Promise suncokreta
100 g Nature’s Ptomise golice
50 g Nature’s Promise lana
50 g Nature’s Promise čia semenki
50 g Nature’s Promise ovsenih pahuljica
100 g Maxi oraha

50 g Maxi livadskog meda
100 g Nature’s Promise kikiriki putera
2-3 kašike vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiji pomešajte badem, indijski orah, suncokret, golicu, lan, čia semenke, ovsene pahuljice i orah. U manju šerpu stavite med, kikiriki puter i vodu. Izmešajte pa stavite na ringlu da se zagreje i sjedini, uz stalno mešanje žicom. Prelijte preko pomešanih semenki pa izmešajte špatulom da se sve sjedini. Izručite na pleh obložen papirom za pečenje pa rasporedite tako da semenke budu u jednom sloju.

Pecite 15-ak minuta, uz jedno ili dva vađenja iz rerne kako biste granolu promešali. Kada porumeni, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Odmah nakon vađenja iz rerne granola još uvek neće biti hrskava, pa je važno da to imate na umu kako ne biste previše dugo pekli očekujući da postane potpuno hrskava u rerni. Kada se granola ohladi postaće super hrskava, baš kako volite. Ohlađenu granolu stavite u teglu i čuvajte na sobnoj temperaturi.

post je urađen u saradnji sa Maxi.rs

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.