Integralni veganski krekeri

integralni krekeri

Možda do sada niste čuli, ako me ne pratite na Instagramu, ali ja sam evo već dva meseca na posebnom režimu ishrane i jako mi je ograničen prostor za kreativnost u kuvanju jer sve recepte imam unapred spremne. To se uskoro završava i ja ću ponovo ući u kuhinju onako kako volim – da rasterećno smišljam recepte od namirnica koje trenutno imam u kući.

Verovatno će se većina recepata promeniti, i to na bolje, jer sam usvojila neke nove navike i kuvam na zdraviji način. Tome se jako radujem jer ću moći i vama da prenesem sve cak koje su meni pomogle da usvojim te navike i zdravije se hranim.

Ove krekere sam osmislila pre nekoliko dana kada sam razmišljala šta je to što bih mogla da pripremim za blog a da nije strašno ako uzmem neki zalogaj da probam. Tako da su se ovi krekeri stvorili u roku od 20 minuta ispred mene i opravdali sva moja očekivanja. Htela sam da napravim savršeni zdravi kreker koji je punog ukusa, lepog oblika i koji može dugo da stoji. Ovo je taj recept. Krekere i dalje čuvam u zatvorenoj kutiji i i dalje su savršenog ukusa i tekstura, kao i odmah nakon pečenja.


Integralni veganski krekeri

150 g integralnog brašna + za razvlačenje testa
1 ravna kašičica himalajske soli
1,5 kašika čia semenki
1,5 kašika mlevenog lana
1,5 kašika susama
2 kašike maslinovog ulja
100 ml vode

Rernu zgarejte na 210°C. Pomešajte brašno, so, čiu, lan i susam. Dodajte ulje i vodu pa zamesite testo. Možda će vam trebati još malo vode ili brašna, zavisno od vrste brašna koje koristite.

Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvucite testo na što tanje. Moje je bilo otprilike 2-3 mm debljine. Vadite krekere okruglim kalupom ili manjom čašom pa redjajte na pleh. Slobodno ih zgusnite jer neće narastati tokom pečenja.

Pecite ih najmanje 10 minuta, a možete i duže ako želite da budu baš reš. Krekeri sa slike su pečeni 12 minuta. Dobila sam oko 30 krekera, prečnika 6cm.

integralni veganski krekeri
integralni veganski krekeri

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Integralni veganski krekeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.