Kako da pripremite pačje grudi na jednostavan način

pacije-grudi

Već vam je jasno da volim kada imam priliku da probam nešto što do sada nisam. Već sam vam pre nekoliko dana napisala recept za jagnječe kotlete koji su me toliko oduševili. Ove pačje grudi su sa druge strane cenovno približnije našim novčanicima – cena pačetine u Metrou je skoro jednaka, ako ne i niža, od cene piletine. Pekla sam i pačje batake sa karabatakom, ali to meso mi nije ostavilo neki specijalan utisak. Zapravo nije ostavilo nikakav utisak. Mada je moča od pečenja bila carska ☺

Zato su pačje grudi nadmašile i one jagnjeće kotlete i bifteke i sve druge vrste mesa koje sam do sada imala prilike da spremam u svojoj kuhinji. Tolika sočnost i mekoća do sada nije viđena na mom tanjiru ☺ Ako ste u prilici da nabavite pačje grudi, ne libite se da ih probate – ukus je potpuno neodoljiv!

Ovo je osnovni način pripreme pačjih grudi koji će vam dati savršeno sočno i meko meso i savršeno hrskavu kožicu.


Sastojci:

1 pačje grudi

malo soli bibera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. A na ringli na jakoj temperaturi bez podmazivanja zagrejte tiganj koji možete koristiti i za rernu. Za to vreme pripremite meso tako što ćete kožu blago zaseći oštrim nožem i posoliti i pobiberiti meso sa obe strane. Pazite da ne zasečete i meso zajedno sa kožom. Kada se tiganj zagrejao, meso položite kožom na dole i snažno pritisnite špatulom nekoliko sekundi da se komadi mesa ne bi skupili.. Pržite meso bez okretanja 2 minuta, sve vreme skupljajući masnoću koju ispušta i prelivajući preko gornje strane mesa. Nakon dva minuta stavite tiganj sa mesom u rernu i pecite šest minuta. Okrenite meso na pola pečenja. Gotovu pačetinu iseći na komade i poslužiti uz salatu i priloge po želji.

Prijatno! Vaša Mila!

2 thoughts on “Kako da pripremite pačje grudi na jednostavan način

  1. Poštovana,
    Imam potrebu u dobroj namjeri komentirati Vaš recept. Savjetujem Vam da prilikom iduće pripreme ovog sjajnog komada mesa kožu lagano zarežete dijagonalno u oba pravca. Ne preduboko; važno je paziti da se ne zareže meso. Tom metodom ćete izbjeći nepoželjno savijanje mesa, a nećete pritiskanjem iscijediti njegove sokove.
    Inače moram prenijeti svoje pohvale Vašem predivnom blogu.
    Lijep pozdrav. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.