Kanapei sa pršutom

kanapei

Moram priznati da dugo nisam spremala ovakve zakuske. A ranije su nam bile svakodnevica. Kanapei na bezbroj načina od samo nekoliko sastojaka su mi dugo bili omiljena hrana i stvarno uživam u njihovoj pripremi. Tu mogu da pustim mašti na volju i znam da neće i ne može biti greške. Domaći koziji sir, domaći kajmak, malo pršute i salate uvek pokupe aplauze, pa tako i ovde. 

Prošle godine u ovo vreme započela sam saradnju sa kompanijom Knjaz Miloš. U toku skoro celih 12 meseci napravili smo 46 recepata za domaća jela koja svi volimo. Svake subote smo servirali novi recept a za mene je to bila prilika da naučim da pripremam mnoga jela iz domaće kuhinje koja do tada nisam. Mogu reći da je ta saradnja možda i najznačajnija koju sam do sada imala jer me je mnogo čemu naučila. Mnogo čemu.

Sada nastavljamo tu saradnju ali u malo drugačijem i svežijem maniru. Pripremaću vam modernija jela kakva najčešće i spremam kod kuće. Sa domaćom kuhinjom nisam imala mnogo preostora za kreativnost jer pilav je pilav, i stvarno ga ne treba menjati. Zato ćemo ove sezone malo da se igramo i tome se mnogo radujem ☺


Kanapei sa pršutom

6 kriški bageta

50 g kajmaka

100 g pršute

3 čeri paradajza

50 g kozijeg sira

malo matovilac salate

Priprema:

Na kriške hleba namažite kajmak, pa preko stavite pršutu, polovinu čerija, komadić sira i malo matovilac salate. Zabodite čačkalicu kroz paraadajz i sir da sve učvrstite, pa servirajte. Dodajte nešto što volite a oduzmite ono što ne volite, igrajte se i uživajte!

#rucaksaknjazom

Prijatno! Vašaa Mila

One thought on “Kanapei sa pršutom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.