Kapućino trufle

Kapućino trufle
kapucino trufle

Iako se hranim zdravo, misli mi ipak često zalutaju. Ovog puta su pobegle u svet kafe i čokolade – šta ćeš bolje. Kapucino trufle su savršene teksture, ukusa i odlične uz kafu jer su minijaturne i intezivne, pa sa kafom čine savršenu kombinaciju. Na slici vidite količinu napravljenu od 60 g čokolade, recept ću napisati za duplu meru. Ako vam je potrebna veća količina, u tom slučaju jednostavno povećajte sastojke, srazmerno.

Probala sam jednu odmah nakon hlađenja i još uvek osećam ukus u ustima. I obožavam to! Obožavam da pojedem jedan mali zalogaj a da me tih nekoliko grama obori sa nogu. Ako ih čuvate na hladnom, mogu da traju nekoliko dana. Ako ste baš mnogo karakteran čovek.


Kapućino trufle

120 g kvalitetnije bele čokolade
60 ml slatke pavlake
15 g putera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika krupno mlevene ili izlomljene kafe
kakao prah

Priprema:

Belu čokoladu isecite na kockite i ostavite sa strane. Slatku pavlaku, puter, vanilu i kafu stavite na ringlu da skoro provri. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji 5-6 minuta. Nakon toga, procedite i vratite na toplu ringlu na 1-2 minuta tek da se šerpa zagreje. Zatim, sklonite sa vatre i dodajte sitno seckanu belu čokoladu. Mešajte da se sve sjedini.

Preručite smesu u čistu činiju i stavite u frižider da se stegne. Nakon toga, kašičicom vadite trufle i valjajte ih kakao. Jedna trufla je otprilike nešto više od 1/2 kašičice. Umesto kakao praha možete koristiti i šećer u prahu, ali kakao ima veliki udeo u kompletnom užitku pa je moja preporuka da ga ipak koristite. Čuvajte ih na hladnom i suvom mestu i služite uz kafu.

kapucino trufle
kapucino trufle

Prijatno! Vaša Mila

Summary
recipe image
Recipe Name
Kapućino trufle
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


2 thoughts on “Kapućino trufle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *