Kapućino trufle

kapucino trufle

Iako se hranim zdravo, misli mi ipak često zalutaju. Ovog puta su pobegle u svet kafe i čokolade – šta ćeš bolje. Kapucino trufle su savršene teksture, ukusa i odlične uz kafu jer su minijaturne i intezivne, pa sa kafom čine savršenu kombinaciju. Na slici vidite količinu napravljenu od 60 g čokolade, recept ću napisati za duplu meru. Ako vam je potrebna veća količina, u tom slučaju jednostavno povećajte sastojke, srazmerno.

Probala sam jednu odmah nakon hlađenja i još uvek osećam ukus u ustima. I obožavam to! Obožavam da pojedem jedan mali zalogaj a da me tih nekoliko grama obori sa nogu. Ako ih čuvate na hladnom, mogu da traju nekoliko dana. Ako ste baš mnogo karakteran čovek.


Kapućino trufle

120 g kvalitetnije bele čokolade
60 ml slatke pavlake
15 g putera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika krupno mlevene ili izlomljene kafe
kakao prah

Priprema:

Belu čokoladu isecite na kockite i ostavite sa strane. Slatku pavlaku, puter, vanilu i kafu stavite na ringlu da skoro provri. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji 5-6 minuta. Nakon toga, procedite i vratite na toplu ringlu na 1-2 minuta tek da se šerpa zagreje. Zatim, sklonite sa vatre i dodajte sitno seckanu belu čokoladu. Mešajte da se sve sjedini.

Preručite smesu u čistu činiju i stavite u frižider da se stegne. Nakon toga, kašičicom vadite trufle i valjajte ih kakao. Jedna trufla je otprilike nešto više od 1/2 kašičice. Umesto kakao praha možete koristiti i šećer u prahu, ali kakao ima veliki udeo u kompletnom užitku pa je moja preporuka da ga ipak koristite. Čuvajte ih na hladnom i suvom mestu i služite uz kafu.

kapucino trufle
kapucino trufle

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Kapućino trufle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.