Keksići od badema

Moram da priznam da sam vas malo prevarila. Ovo jesu keksići od badema ali ima i jedna mala caka. Umesto badema sam koristila jedan baš strava puter od badema i wait for it….ruby čokolade! Znam, mnogo strava zvuči, znaaam! I baš jeste strava tako kako i zvuči! Heeej, badem i ruby! Pa, evo ne znam!

Za Ozzy shop ste sigurno čuli ako koristite Instagram! Mreža vrvi od njihovih fantastičnih proizvoda i njihovog koncepta koji mi je pravo osveženje. Kod njih ćete lepo otići i reći ćete šta vam treba. Dobar dan, dobar dan, molim vas jedan puter od kikirikija. I znate šta je sledeće? Tu pred vama će napraviti puter i sipati u teglicu! Još će nalepiti i etiketu na kojoj se vidi tačno vreme pripreme, u minut! Meni je ovo previše kul i da sam u Beogradu, oni bi defintiivno bili adresa na koju bih odlazila često.

Osim putera od raznih orašastih plodova, kod njih ćete naći i same rašaste plodove i to u raznim kombinacijama! Senf kikiriki, na primer, koji je preeedobar! Pa indisjki orah, pa savršeni beli bademi. Njaaami!

Od raznih putera i kombinacija, ja ću, kao i svaki normalan smrtnik negenijalac da izdvojim jednu brutalno dobru teglicu. Pogađate, zove se upravo brutela. I da, bolja je od nutele! Pobili smo se oko ove teglice. Dobro, nije da smo se pobili, ali da smo neki drugi ljudi, verovatno bismo se i pobili. Nego smo fini ljudi, a i ćerka nam je fina.

Dakle, brutela. Pečeni lešnik. Crna čokolada. U savršenoj simbiozi. No words needed. Ikada. Slike! Treba da vidite slike! Evo.

Pošto sam svaku teglu otvorila i isprobala, trebalo je odlučiti šta dalje. Da li da ih sve pomešam u jednoj činiji i šarmantno ih nazovem na primer ozzy supa. Ili da ih lepo namažem na hleb. Ili da se napravim luda, sve pojedem i ne napravim ništa. Ili da prosto budem normalan food blogger koji savesno radi svoj posao. Preteglo je ovo poslednje, na vašu sreću.

Badem i ruby mi je bila najinspirativnija kombinacija i od tog putera sam napravila divne keksiće koji, ako želite mogu biti i potpuno veganski ako jaja zamenite zrelom bananom. Promeniće ukus, ali će i dalje biti fantastično ukusni, aj promis.

INSTAGRAM STRANICA: OZZY SHOP
WEB: WWW.OZZYNUTS.COM


Keksići od badema

150 g Ozzy putera od badema sa ruby čokoladom
3 kašike smeđeg ili kokosovog šećera
3 kašike mlevenog badema
1 jaje ili polovina banane za veganske keksiće
50 g listića badema ili seckanog badema

Priprema:

Sve sastojke osim listića badema pomešajte mikserom da se dobro sjedine. Kašikom vadite testo i dlanovima formirajte kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u listiće badema i ispritiskajte da se listići zalepe za testo. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Dobićete divne, blago meke keksiće koji malo podsećaju na medenjake. Još ako im dodate mešavinu začina za medenjake, pa to je to! 🙂

Post je bez nadoknade urađen u saradnji sa Ozzy shop.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.