Kiflice sa jogurtom

kiflice sa jogurtom

Znate kako to kod mene ide? Vidim pamuk kifle na svim mogućima kanalima i kažem, moram da ih napravim, ma napraviću ih! I onda počnem sa traženjem adekvatnog recepta pa mi se ni jedan ne sviđa pa onda kao hoću da pronađem original recept, pa ne mogu da mu uđem u trag jer ima  milion različitih recepata za istu stvar. Pa se iznerviram i napravim kiflice sa jogurtom. 😀

Yap! Tako je. Od pamuk kifli su ostale samo kifle. Njih ćete gledati u nekom sledećem izvlačenju, šta da vam radim. Ali, to ne znači da ove kifle nisu lepe i da ne treba da ih isprobate. Vrlo su jednostavne za pravljenje, testo je zahvalno za rad i kada se ispeku, dobićete kifle koje su unutra saaavršeno pufnaste a spolja imaju divnu koricu. 

Testo je, kao i svako testo za kiflice univerzalno i možete ga puniti čime god hoćete. Ovde sam koristila crunchy krem od lešnika i fil koji sam napravila od polovine umućenog jajeta (drugu polovinu sam koristila za premazivanje kiflica), kašike krem sira i malo grčke fete. Pogledajte i reel koji sam snimila, da vidite kako se prave ove divne šare.


Kiflice sa jogurtom

1 Maxi suvi kvasac
1 kašika šećera
280 ml toplog Maxi Premia mleka
100 g rastopljenog Maxi putera
180 ml Maxi jogurta
550 g Maxi mekog brašna T400
1 kašičica soli (ili više ukoliko volite slanije testo)

Nadev:
Polovina umućenog jajeta pomešana sa krem sirom i Maxi grčkom fetom
Delhaize crunchy krem od lešnika

Polovina umućenog jajeta, za premazivanje
Susam ili krupni šećer, za posipanje

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko. Zatim, dodajte prohlađen rastopljen puter, brašno, jogurt i so. Sve dobro izmešajte i umesite meko testo koje se ne lepi za ruke, uz dodavanje brašna ukoliko je potrebno. Formirajte loptu pa pokrijte čistom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da udvostruči volumen. 

Podelite testo na dva dela pa od svakog napravite po 12 kuglica. Da biste napravili kiflicu, uzmite kuglicu i bez dodavanja brašna rastanjite tako da dobijete nešto nalik pravougaoniku. Na deo koji je do vas stavite kašičicu fila a na deo koji je dalje vama zasecite vrhom noža nekoliko pravih linija. Preklopite mali deo testa od sebe preko fila, prstima pritisnite da se zalepi pa urolajte do kraja tako da zasečeni deo testa sada bude oko cele kiflice. Pogledajte reel, da vam ovaj deo bude jasniji 🙂

Ređajte kiflice na pleh pa premažite razmućenim jajetom. Slane kiflice posipajte susamom ili kimom a slatke krupnim ili običnim šećerom.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.