Kikiriki puter kolačići

kikiriki puter kolačići

Ja sam veliki fan kikiriki putera. A još sam veći fan kikiriki putera koji u sebi ima i hrskave komadiće kikirikija. Pa kada ga jedem kašičicom, dodam samo trunčicu soli i to mi bude sjajna poslastica sama po sebi. Ovi kikiriki puter kolačići su bili takođe, sjajna poslastica. Mada, bilo bi bolje da sam ih pravila u manjim formatima jer je veličina mafina velika za ovaj tip kolača. 

Iako je u ovom kolaču sve zdravo to ne znači da u sebi nema kalorija, sigurna sam da to znate. Na primer, Marko obožava ovaj kolač ali je čak i za njega porcija prevelika. Ako imate manji kalup za mafine, napravite u njemu. Ili, jednostavno napravite kolač u jednom komadu, kao cheesecake, pa secite po potrebi na odgovarajuće porcije.

Baza je napravljena od pečenog kikirkija, urmi i kikiriki putera. Središnji deo napravljen je od ovsenih pahuljica, kikiriki putera, kokosovog šećera i kokosovog mleka. Čokoladna glazura je napravljena od tamne čokolade i kokosovog mleka. Sve je jako jednostavno i brzo se pravi. 


Kikiriki puter kolačići

Baza:
80 g Maxi pečenog kikirikija bez soli
5-6 svežih urmi
1 kašika Nature’s Promise kikiriki putera

Kremasti deo:
70 g Nature’s Promise ovsenih pahuljica
120 ml vode
200 g Nature’s Promise kikiriki putera
50-60 g Nature’s Promise kokosovog šećera
1 kašičica Nature’s Promise kokosovog ulja
150 ml kokosovog mleka
½ kašičice agar-agar ili biljnog želatina razmućeno u 2 kašike vode

Čokoladna glazura:
100 g Delicata tamne čokolade po želji
50 ml kokosovog mleka

Dodatno:
Nature’s Promise kikiriki putera
Seckani Maxi slani pečeni kikiriki

Priprema:

U činiju stavite ovsene pahuljice, prelijte ih vodom, izmešajte i ostavite sa strane. U kalup za mafine naređajte papirne koripice. U multipraktiku izmiksajte urme, kikiriki i kikirikiputer. Treba da dobijete mrvičastu smesu. Ravnomerno je rasporedite u papirne korpice za mafine, pa kašikom pritisnite u dno. 

U multipraktik sada stavite nabubrele ovsene pahuljice i preostale sastojke pa dobro izmiksajte da dobijete gustu smesu. Rasporedite u kalupe za mafine i stavite u frižider da se stegne. Kada se delimično steglo preko sipajte čokoladnu glazuru koju ste napravili od tamne čokolade i kokosovog mleka tako što ste ih zajedno zagrejali na srednjoj jačini. Preko stavite po pola kašičice kikiriki putera i seckani kiriki, da ukrasite.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.