Kisele rotkvice

kisele rotkvice

Sećate se pita hleba iz prošlog posta? Napomenula sam vam da ću vam u nekom od postova koji slede reći i čime smo ga punili. A da bih došla do glavnog dela slagalice, moram da provučem i ove divne kisele rotkvice. One su nam bile dodatak i napravile kombinaciju ukusa fenomenaalnom. Moram odmah da se ogradim i kažem da sam ovo pripremala samo za potrebe tog dana. Nisam probala da spremim kao pravu zimnicu i stavim u špajz i sačekam da vidim koliko može stajati, pa zato i ne znam da li može dugo da stoji.

Za ono što sam zamislila na tanjiru tog dana, rotkvice su bile idealno rešenje i ispostavilo se – najbolja moguća stvar koju smo mogli da dodamo celom obroku. Priprema se brzo i treba vam nekoliko sastojaka koje uglavnom uvek imate u kući. Ohladite pre korišćenja ili pripremite dan ranije.


Kisele rotkvice

1 veza rotkvica

100 ml vode

3 kašike sirćeta

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1/4 glavice crvenog luka

1 čen belog luka

1/2 kašičice tucane paprike

Priprema:

Rotkvice operite i isecite na tanke listiće. Posolite ih polovinom soli, promešajte i ostavite da odstoje 10-ak minuta. U mežuvremenu stavite sve preostale sastojke da provre. Beli luk isecite na sitno a crveni na listiće. Kada je provrelo, pustite da vri 2-3 minuta pa prelijte preko rotkvica koje ste prethodno procedili i stavili u čistu teglicu. Ostavite da se ohladi pa zatvorite i držite u frižideru do korišćenja. Ovo će se odlično uklopiti na burgerima, sendvičima i sličnim jelima.

kisele rotkvice

Prijatno! Vaša Mila

One thought on “Kisele rotkvice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.