Kockice krompira sa kobasicom

kockice krompira sa kobasicom

Meso i krompir? Idejama nema kraja i zaista, sa malo mesa i nekoliko krompira i različitih začina mogu se napraviti razni slasni zalogaji. Ovo je još jedna takva kombinacija koju je redakcija magazina Sale&Pepe pripremila za decembarski broj koji je u prodaji (najzad) od pre nekoliko dana ☺ Ovakve kockice krompira sa kobasicom je za moj ukus malo prejak. Možda mi samo nije bio dan, ali u svakom slučaju toplo preporučujem da isprobate.


Kockice krompira sa kobasicom

800g crvenog krompira

400g sveže kobasice

1 ravna kašika provansalskih začina

maslinovo ulje

so

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kockice. Kobasicu iseckajte na sitno, otprilike koliko i krompir. U dublji teflonski tiganj sipajte ulja da prekrije dno.  Krompir rasporedite na hladan tiganj pa stavite na ringlu i pržite krompir na srednjoj vatri, bez mešanja, dok ne uhvati sa donje strane finu koricu (oko 10 minuta). U tom trenutku pažljivo promešajte krompir varjačom, da se ne bi raspao. Pržite još koji minut pa dodajte kobasicu, provansalsko bilje i pržite 10-ak minuta uz povremeno mešanje.  Posolite, ocedite od viška masnoće i služite.

kockice krompira sa kobasicom

Prijatno! Vaša Mila!

9 thoughts on “Kockice krompira sa kobasicom

  1. Videla sam ovaj recept u novom broju i odmah mi je privukao pažnju, ali sam onda pročitala tvoj komentar dat u okviru tejsting tima – da je ukus prejak, pa sam se malo ohladila od ideje da odmah spremam. Sada ću prihvatiti da ti nije bio dan :-), pa će mi ovo biti ručak već za vikend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.