Krekeri od semenki

krekeri od semenki

Krekeri od semenki su vam strava, ali baš strava stvar. Fenomenalno mi je što se ovoliko jednostavno prave i što možete da stavite šta god vam padne na pamet. Dodajte bademe, lešnike, kikiriki, indijski orah, orahe, šta god. Začinite da budu potpuno pikantni ili uopšte nemojte dodavati ništa osim soli – biće sjajni, kako god okrenete.

Cela poenta je u tome da pomešate sve te divne semenke sa čiom i psilijum ljuspicama pa da zalijete vodom. Ako nemate psilijum ljuspice, dodajte više čia semenki i ništa ne brinite. Kada zalijete vodom, dobro ćete promešati a onda ostaviti da se sve natopi, na jedno 30-ak minuta. 

Nakon toga ćete ponovo dobro izmešati. Ako je previše vodeno, dodajte još malo čia semenki ili psilijuma, pa opet ostavite 10-ak minuta da upiju vodu. Rasporedite na papir za pečenje u tankom sloju i pečete dok ne postane hrskavo. Ništa jednostavnije! A da vas uverim u to, snimila sam i reel – pa, bacite okce!


Krekeri od semenki

100 g Premia susama
100 g Nature’s Promise semenki lana
200 g Nature’s Promise suncokreta
100 g Nature’s Promise semenki bundeve
2 kašike Nature’s Promise mlevenog lana
2 kašike čia semenki
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašika psilijum ljuspica
450 ml vode

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni a pleh od rerne obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. U činiji pomešajte sve suve sastojke. Zatim, prelijte vodom i promešajte. Ostavite da tako stoji 30-ak minuta. Možete da promešate s vremena na vreme. Kada je prošlo 30 minuta, trebalo bi da je ostalo vrlo malo vidljive vode među semenkama. Sada izručite sve na pleh sa papirom za pečenje, pa špatulom rasporedite u tankom sloju. 

Pecite oko 60 minuta. Kada je tvrdo na dodir, krekeri su gotovi. Pred kraj pečenja možete uključiti i gril, da sve porumeni ako do sada već nije. Izvadite iz rerne, pa oštrim nože, dok je vruće, isecite na krekere jednake veličine. Ostavite ih da se ohlade a zatim naređajte u činiju. Ovako pripremljeni krekeri ostaće sveži i hrskavi nekoliko dana.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.