Kremasti sladoled od čokolade

Kremasti sladoled od čokolade je moguće napraviti na sasvim jednostavan način. Bez previše mućenja i bez kuvanja. Obećavam da će imati potpuno pun ukus mlečne čokolade i neodoljivu teksturu kakvu želite. 

Moje kupovine počinju u Maksiju, skoro svakog jutra. Na ulazu pokupujem voće i povrće, pa onda redom odem po jaja i grčku fetu, pa onda odem po čokoladu. Obavezno kupim čokoladu skoro svaki put, kao po dužnosti. Onda odem po brašno, šećer i ostale potrepštine.

E, onda sledi još nekoliko krugova po prodavnici u kojima nakupujem sve što mi nije potrebno a bez čega ne mogu i ne želim da odem kući. Tako vam ja šopingujem, šta da vam kažem. Sva sreća pa mi Maxi čuva leđa sa 600 omiljenih cena, inače bi bilo problema 🙂


Kremasti sladoled od čokolade

500 ml mlečne slatke pavlake
300 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
200 g Delicata mlečne čokolade
2 kesice Premia vanilinog šećera

200 g Delicata Mlečne čokolade
50-60 g Premia lešnika

Delhaize korneti

Priprema:

Slatku pavlaku umutite sa vanilinim šećerom u meki šlag, ne mora biti previše čvrsto. Dodajte kondenzovano mleko pa izmešajte da se sjedini i sklonite sa strane. U šerpicu stavite izlomljenu čokoladu pa na tihoj vatri rastopite uz povremeno mešanje. Dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmešajte da se sve sjedini.

Pripremljenu smesu sipajte u činiju ili kalupe za sladolede, šta vam je draže. Stavite u zamrzivač i pustite da se stegne. U međuvremenu, pre nego što servirate sladoled, lešnike ispecite pa iseckajte na sitno. Prosejte da uklonite sve sitne delove, da vam ostanu samo delići koji će u čokoladi biti hrskavi. 

Kornet možete umočiti u čokoladu pa staviti kuglu sladoleda. Pritsinite sladoled u kornet koliko možete, pa onda umočite ponovo u čokoladu sa seckanim lešnikom. Sladolede na štapiću takođe umočite sa svih strana. Čuvajte u zamrzivaču ili poslužite odmah.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.