Kuglice na dva načina

Volim pripremu sitnih kolača i uglavnom uradim sve da sebi dodatno zakomplikujem ceo proces, iako pored sitnih kolača pripremam i sve ostalo 🙂 Volim da se sitni kolači posebno proslave na slavskoj trpezi pa uvek pažljivo biram recepte. 

Nepogrešivo se desi da makar dve vrste kolača sa spiska precrtam u poslednjem trenutku jer mi budu previše komplikovani za pripremu. Zato je dobro da uvek u rukavu imate neki ovakav recept za koji vam ne treba mnogo vremena i koji će sigurno biti uspešan. 

Danas vam donosim dva recepta u jednom – kuglice na dva načina!


Kuglice na dva načina

Rum kuglice

100 g šećera u prahu
1 kesica Dr.Oetker puding sa ukusom crne čokolade
1 kesica Dr.Oetker cimet šećer
1 kesica Dr.Oetker rum šećer
1 kesica (20g) Dr.Oetker kakao prah
2 kašike Dr.Oetker aroma rum
300 g mleka
100 g putera
1 kesica (70g) Dr.Oetker Dekor čoko komadići
1 kesica (300g) Dr.Oetker mleveni keks
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Dekor čoko komadići, za posipanje

Limun kuglice

1 kesica Dr.Oetker puding sa ukusom bele čokolade
1 kesica Dr.Oetker Limun šećer u prahu
1 kesica Dr.Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
300 ml mleka
100 g rastopljene bele čokolade
60 g putera
300 g Dr.Oetker mlevenog keksa
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Dekor čoko komadići, za posipanje

Priprema:

RUM KUGLICE: U šerpici pomešajte šećer u prahu, puding, cimet šećer, rum šećer i  kakao prah. Dodajte aromu ruma i mleko, pa dobro sjedinite žicom. Kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje, dok ne dobijete gusti puding. Dodajte puter i sjedinite. Ohladite do sobne temperature. Zatim, umešajte čoko komadiće i mleveni keks pa dlanovima formirajte kuglice. Ohladite ih u frižideru, poređane na tanjir, dok vi pripremite glazuru. 

Za glazuru u šerpici pomešajte čokoladu i ulje i grejte na srednjoj jačini uz stalno mešanje dok ne dobijete glatku glazuru koja se lako sipa. Prelivajte kuglice glazurom a zatim ih pospite čoko komadićima i stavite u frižider da se stegnu.

LIMUN KUGLICE: U šerpici pomešajte puding, limun šećer i burbon vanilin šećer. Dodajte mleko i uključite ringlu. Kada se mleko zagrejalo dodajte rastopljenu belu čokoladu i puter pa kuvajte uz mešanje nekoliko minuta dok ne dobijete gusti puding. Prohladite ga do sobne temperature a zatim umešajte mleveni keks. Formirajte kuglice i ohladite ih u frižideru dok pripremite glazuru. 

Za glazuru u šerpici pomešajte belu čokoladu i ulje, pa uz stalno mešanje kuvajte na srednjoj jačini dok ne dobijete glatku glazuru. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo ulja pa dobro sjedinite. Prelivajte kuglice glazurom pa posipajte čoko komadićima. Stavite kuglice u frižider da se stegnu.

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.