Marinada za svinjetinu sa roštilja

Marinada za svinjetinu sa roštilja

Verujem u dobru marinadu! Mislim da je marinada ključ za dobar roštilj i svakako uvek treba da imamo keca u rukavu kada ne znamo šta bismo novo smislili. Treba da imamo tu jednu proverenu kombinaciju kojoj se uvek vraćamo u na koju uvek možemo da računamo. Upravo je to ova marinada za svinjetinu sa roštilja. Vrlo je jednostavna a izuzetno efektna, za bilo koji komad svinjetine. Naravno, kada je meso prošarano masnoćom  onda je to prava stvar. Tako da je moj izbor uvek svinjski vrat isečen na trunku deblje šnicle.

Nema potrebe da tučete meso kuhinjskim čekićem niti da ga držite u marinadi danima. Sat vremena banjanja u ovoj divnoj kombinaciji namirnica je sasvim dovoljno, i to na sobnoj temperaturi. Nakon toga ide pečenje od samo 12-14 minuta, uz jedno okretanje i to je to!

Uvek je dobra ideja da meso nakon pečenja na roštilju ostavite da se istišti desetak minuta. Nema brige da će se ohladiti a sve će biti daleko ukusnije i sočnije nego tek sklonjeno sa rešetke.


Marinada za svinjetinu sa roštilja

500 g svinjskog vrata, Maxi mesara
2 pune kašike Maxi senfa
2 pune kašike Delhaize light soja sosa
1 kašika smeđeg šećera
½ kašičice Maxi mlevenog bibera
2 čena belog luka
½ kašičice soli ukoliko je soja sos koji koristite manje slan

Priprema:

Sastojke za marinadu dobro izmešajte pa prelijte preko mesa. Fino umasirajte marinadu u meso tako da bude lepo obloženo sa svih strana. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da stoji okvirno sat vremena na sobnoj temperaturi. Pecite na roštilju zagrejanom na srednjoj jačini poklopljeno oko 12-14 minuta, uz jedno okretanje. Nakon pečenja neka odmori 10-ak minuta pa poslužite.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.