Mocarela sendvič

Mocarela sendvič je stvarno samo to što piše – hleb sa mocarelom. Ali, imajte na umu da ovaj sendvič može da bude ovoliko ukusan samo ako koristite pravi hleb. Ne onaj hleb sa sedam različitih aditiva i hemijskih dodataka ma koliko lepo izgledao. Ne, nego pravi pravcati hleb koji u sebi sadrži brašno, vodu, domaći kvasac i so.

Onaj hleb što vam zamiriše kuću kada ga isečete iako ga niste sami pekli. Onaj hleb što ima gomilu rupica. Onaj hleb što ima najhrskaviju koricu koju možete zamisliti. Onaj hleb što je rukom zamešan.

Rada Bogojev je pre dve godinu-dve rešila da napravi sama svoj kvasac. Od tada ga neguje, od tada mu pruža svu ljubav koju ima i od tada radi na njegovom usavršavanju. Kvascu upravo to i treba – jedna duša i dve ruke koje će ga maziti i paziti.

Rada mi se sramežljivo javila sa idejom da mi pošalje jedan svoj hleb da ga isprobam i od njega napravim nešto što zaslužuje. Šta mislite, da li sam se radovala? Ne, ne, da preformulišem, šta mislite KOLIKO sam se radovala? E, pa jako! Jedva sam dočekala!

Stigla je kutija. Otvorila sam je i kroz stan se raširio najsavršeniji miris hleba koji možete da zamislite! Podsetio me na miris hleba iz furune koji smo jeli u Jaloviku kod maminih. Onako, baš moćan miris koji ima moć da te vrati u detinjstvo.

Ako ste u Novom Sadu ili okolini, Rada je prva stanica ako vam je potreban ovakav hleb. A to zaista jeste potreba. Taj ukus i te rupice su potreba, posebno sada, u vremenu u kojem više ništa nije sigurno. Taj jedan miris i taj ukus, to je konstanta koja nam svima treba.

Ržani, beli, speltin, hleb sa crnim pivom, hleb sa semenkama, hleb sa sirom i maslinama, hleb u košulji, kukuruzni hleb… Birajte!

INSTAGRAM STRANICA: RADA BOGOJEV


Mocarela sendvič

4 kriške bilo koje domaćeg hleba od prirodnog kvasca
nekoliko kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka
mešavina suvih začina (ruzmarin, majčina dušica, origano…)
so i biber, po ukusu
200 g sveže mocarele

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Hleb poređajte u posudu za pečenje pa sa obe strane prelijte maslinovim uljem i pospite mešavinom začina. Pecite u zagrejanoj rerni toliko da postane hrskav, ali ne reš.

Izvadite iz rerne, utrljajte čen belog luka u hrskave kriške hleba pa preko bogato naređajte mocarelu i vratite u rernu na još 5-6 minuta da se sir rastopi i dobije finu boju.

Ispečene sendviče izvadite iz rerne i ostavite 5-6 minuta da se prohlade a onda navalite. Izazivam vas da pojedete samo jedan! Izazivam!

Post je bez nadoknade urađen u saradnji sa Radom Bogojev.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.