Mramorni kolač

Mramorni kolač je spoj dva nova sjajna proizvoda koja nam dolaze iz Dr.Oetker-a. Blondies i Brownies su smeše koje vam uz minimalno dodavanje namirnica daju najjednostavnije rešenje za brzinski kolače. 

Ja sam ih ovom prilikom spojila u ovaj fantastični mramorni kolač sa komadićima čokolade. Videćete da je u uputstvu navedeno da se pored jaja i vode, smeši dodaje i ulje. Kada ovaj kolač prirpemite sa uljem, on je super. Ali, kada mu umesto ulja stavite puter onda je mnogo više nego super, predobar je!

Ovo vam kažem jer znam. Pravila sam ga i sa puterom i sa uljem. Meni je sam po sebi dovoljan ali ga uvek možete poslužiti i sa kuglom sladoleda ili svežim voćem. 


Mramorni kolač

1 Dr.Oetker smeša za Brownies
50 ml vode
100 g rastopljenog putera
3 jaja

1 Dr.Oetker smeša za Blonides
50 ml vode
100 g rastopljenog putera
2 jajeta

100 g čokoladnih kapljica (bela i crna čokolada)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Posudu za pečenje 10×20 cm obložite papirom za pečenje. Smešu za brownies pomešajte sa vodom, puterom i jajima. Smešu za blondies pomešajte sa vodom, puterom i jajima. U kalup naizmenično izlijte crnu i belu smešu s tim što ćete na svako drugo izlivanje staviti po malo čokoladnih kapljica. Na kraju nožem išarajte kroz kolač, pospite preostalim kapljicama i pecite u zagrejanoj rereni 1 sat i 15 minuta. Ohladite pre sečenja.

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.