Mrvičasti kolač sa voćem

Mrvičasti kolač sa voćem

Uželela sam se ovakvih kolača! Leto mi je proletelo a da nisam ljudski iskoristila voće kako bih htela. Zamislite, ja nisam skuvala ni jedan džem! Sada hvatam poslednji voz da se nauživam u voću! Mrvičasti kolač sa voćem je sve ono što volimo kod ovakvih kolača.

Mirisan je, puterast i savršene teksture! Poseban šmek daje mrvičasti sloj na vrhu koji nakon pečenja ostane hrskav, pa tako uz sloj sočnog biskvita na dnu i voća u sredini, na vrhu dobijete gratis užitak keksastog hrska. 

Vrlo je jednostavan za pripremu, kao i većina ovakvih kolača. Imate samo jedan ekstra korak u odnosu na pripremu klasičannog kolača sa višnjama a to je priprema testa za mrvičasti sloj. To ćete prvo uraditi kako bi testo stajalo u frižideru da se stegne dok ne budete pripremili ostatak. Puter je obavezan, to više neću ni da ponavljam, da vam ne dosadim.


Mrvičasti kolač sa voćem

Mrvičasti sloj:
80 g Maxi putera sobne temperature
3 kašike šećera
1 Maxi vanilin šećer
120 g Maxi glatkog brašna T400

Testo za kolač:
120 g Maxi putera, sobne temperature
150 g Maxi Premia šećera u prahu
1 Maxi vanilin šećer
2 Maxi domaća jajeta
220 g Maxi glatkog brašna T400
1 kašičica Maxi praška za pecivo
150 ml Maxi mleka 2,8%

Voće:
Borovnica, Maxi pijaca
Malina, Maxi pijaca

Priprema:

Pripremite testo za mrvičasti sloj tako što ćete pomešati omekšali puter sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim, dodajte brašno pa sve sjedinite u mrvičastu smesu. Stavite u frižider na 20 minuta. Za to vreme rernu zagrejte na 180 stepeni a posudu za pečenje 20x30cm obložite papirom za pečenje.

U odvojenoj posudi žicom umutite puter, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte jaja pa dobro sjedinite. Zatim, dodajte brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo i ulijte mleko. Sjedinite testo žicom pa preručite u pripremljenu posudu za pečenje. Bogato pospite voćem, pa preko ravnomerno pospite mrvičasto testo. Pecite 55 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon pečenja, kolač ohladite, pospite šećerom u prahu pa servirajte.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.