Salata sa kruškama i orasima

Salata sa kruškama i orasima

Super jednostavna salata sa kruškama i orasima je kod mene uvek dobro došla. Često, kada su mi potrebni jači ukusi, dodam dosta rukole i plavog sira. A posebno mi je lepa sa zrncima nara. Kao i za većinu recepata koje objavljujem, i ovde važi moje staro dobro pravilo – kreirajte sami. Slobodno! Opustite ruku i kombinujte namirnice, ubacite nešto šti nikada ne biste, dodajte onaj začin koji vam čuči na polici već mesecima, iseckajte na drugačiji način, drugačije servirajte…

Alpina Classica mi je uvek u korpi kada kupujem u Maxiju. Ali, uvek! Obožavam je zbog hrskavosti svakog listića. A moram da priznam, volim je i što je lepa. Predivna je na tanjiru! A slažemo se da je nekako važno da nam hrana bude lepa. Kod mene je to veliki deo svakog obroka i uvek se trudim da mi sto bude lepo postavljen, da jelo serviram na lep način i da samo jelo bude privlačno. 

Alpina Classica salata deo je koncepta “Bez ostataka pesticida” kroz koji kompanija Delhazie u saradnji sa Poljorivrednim fakultetom u Beogradu, radi na značajnom spuštanju količine pesticida ispod dozvoljenih granica. Više o ovome možete pročitati na sajtu maxi.rs a još neki od proizvoda koji su deo ovog koncepta su sjajne lubenice različitih vrsta (besemena, lubenica sa žutim srcem, lubenica sa narandžastim srcem, žuta lubenica sa žutim srcem), dinje (limun dinja, kraljevska dinja, pretty lady dinja), Kwanza serafina maline i Regina trešnje koje možete pronaći u Maxi pijaci.


Salata sa kruškama i orasima

Alpina Classica salata, Maxi pijaca
1 Kruška
½ glavice crnog luka
50 g seckanih Maxi oraha
1-2 kašike zrnca nara

Dresing:
Nekoliko kašika Maxi ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika belog balsamico sirćeta
1 kašičica Maxi senfa
Maxi morska so, po ukusu
Biber, po ukusu
1 čen belog luka
1 kašika meda

Priprema:

U veliku činiju stavite alpina classica salatu a zatim preko poređajte tanko isečene kruške, kolutove luka, seckani orah i zrnca nara. U teglici pomešajte sastojke za dresing pa dobro izmućkajte da se med rastopi i sjedini sa ostalim sastojcima. Prelijte preko salate i sačekajte neki minut pre nego što je izmešate. Salatu poslužite odmah!

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.