Novogodišnji popsi

Koliko volim na koji način se Lenka obraduje ovakvim poslasticama. Samo neka je šareno, neka je čokoladno i neka je mnogo, mnooogo šarenih perlica svuda. Ovog puta ih nisam pravila sa njom, ali im se obradovala kao da je učestvovala i u pripremi a ne samo u degustaciji. Pravo je zadovoljstvo praviti kolačiće za nju. Novogodišnji popsi su bili pravi hit!

Sladoled popse sam već nekoliko puta pravila i zaista nije teško napraviti ih. Potreban vam je silikonski kalup i potrebni su vam štapići za sladolede. Ovo možete pronaći na internetu ili u prodavnicama koje su specijalizovane za prodaju svega potrebnog za poslastičarstvo. Ukoliko nemate kalup i štapiće, od ove keks smese vrlo lako možete oblikovati jelkice (videćete dole) ili kuglice.

Bojenje čokolade možete postići samo bojom za bojenje čokolade i zaista nije obavezno da to i uradite. Sladoledčići će izgledati podjednako kul i efektno i u boji čokolade koju budete koristili. Uz malo šarenih mrvica i po koju zvezdicu, maleni prstići će da se nauživaju.


Novogodišnji popsi

300 g Premia mlevenog keksa
150 g Premia krem maslaca
50 g Premia rastopljenog putera
Premia šećer u prahu, po ukusu
2 kašike soka od pomorandže
1 kašičica ekstrakta vanile

400 g Delicata bele čokolade
Boja za čokoladu, opciono
Šarene mrvice

Priprema:

U posudi pomešajte mleveni keks, krem maslac, sok pomorandže, rastopljen puter, vanilu i šećer u prahu koji ćete dodavati po ukusu. Mešajte špatulom dok je moguće a zatim umesite u smesu koja se lako može oblikovati prstima i ostavite sa strane.

Ukoliko bojite čokoladu bojom za čokoladu, boju je potrebno da pre toga omekšate. To ćete uraditi tako što ćete zatvorenu bočicu boje staviti u čašu sa vrućom vodom i ostaviti tako10-ak minuta. Za to vreme na nižoj temperaturi rastopite belu čokoladu uz stalno lagano mešanje čim počne da omekšava. Zatim, sklinte čokoladu sa vatre a bočicu sa bojom izvadite iz čaše sa vodom, dobro je obrišite a zatim promućkajte. Dodajte po kapljicu-dve i mešajte, dok ne dobijete željenu nijansu. Ulijte čokoladu u kalup tako da udubljenja budu gotovo puna a zatim izlijte višak čokolade nazad u šerpu sa čokoladom. Uklonite viškove čokolade da sve bude uredno i stavite u frižider da se čokolada stegne.

I stegnutu čokoladu u kalupima utisnite tanak sloj keksa pa kroz otvor na kalupu pažljivo provucite štapice. Zatim, preko stavite još keksa ali ne do vrha. Preko ulijte čokoladu tako da sve bude pokriveno čokoladom do ivica. Sklonite višak ukoliko je potrebno. Ohladite u frižideru, da se čokolada u potpunosti stegne. Ukoliko se odlučite za pravljenje jelkica ručno, formirajte ih prstima pa nabodite na štapiće ili papirne slamčice. Dobro ih ohladite u frižideru da se keks stvrdne. Kada se stvrdnu umočite jelkice u čokoladu, ocedite višak i zabodite u čašu sa pirinčem (to jeodličan držač cake popsa :)).

Kada su se sladoledi stegli, pažljivo ih izvadite i kalupa pa ukrasite po vašem ukusu. Novogodišnje popse možete napraviti nekoliko dana kasnije i čuvati ih u frižideru.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.