Oblak uštipci

Najlepše stvari su one koje se dese slučajno zar ne? Tako je bilo i sa ovim uštipcima! Pravila sam nešto poptuno drugo, ostalo je testa, ubacila sam u ulje i dobila ovo tako kul pecivo koje sam nazvala oblak uštipci. Moralo je da bude nešto što ćete lako zapamtiti 🙂

Najbolja stvar je što ovo testo nećete čekati da narasta. Imaćete sveukupnu pripremu od 30-ak minuta, zajedno sa prženjem. Potrebno vam je brašno, so, voda, ulje – to je to! Nakon pečenja je hrskavo i rastresito, ali ne tvrdo. Hrskavo ali sa nekom finom mekoćom, da kad zagrizeš bude ti ono wooow u ustima!

U sledećem izvlačenju vam pišem recept za fantastično pecivo koje sam zapravo spremala od ovog testa! Svideće vam se sigurno!


Oblak uštipci

250 g brašna T400 meko
1 kašičica soli
40 ml ulja
125-130 ml hladne vode

ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte brašno i so pa dodajte ulje. Prstima “umesite” ulje u brašno tako da dobijete mrvičastu smesu. Ulje treba ravnomerno rasporediti po brašnu. Zatim, postepeno dodajte hladnu vodu i zamesite meko testo koje se ne lepi za ruke. Ukoliko je potrebno, dodajte po malo brašna. Uvijte testo u prozirnu foliju i ostavite ga da odmori 10-ak minuta.

U šerpi zagrejte ulje na srednju jačinu. Pa dok se ulje zagreva vi oklagijom rastanjite testo na što tanje, pa čašom vadite oblike. Stavljajte rastanjeno testo u vrelo ulje. Testo će odmah promeniti oblik i početi da se naduvava. Nakon minut-dva, okrenite ga na drugu stranu i pržite kratko, da porumeni. Videćete, ovo ide zaista brzo!vStavljajte pržene uštipke na ubrus pa ponovite sa ostalim testom.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.