Ovsena kaša na 4 načina

Ovsena kaša na 4 načina je za vas koji morate da pripremite doručak veče pre a nemate uvek jasnu viziju šta biste to mogli na brzaka da pojedete ujutru pre posla a da vam priprema ne traži više od pet minuta. Možete da kombinujete najrazličitje namirnice. Izbor mleka je na vama, kao i izbor koštunjavog i svežeg voća.

Znam koliko biranje zdravije hrane može da bude frustrirajuće. Za mene je ovo jedna lepa i gorka borba, moram da priznam. Nije mi uvek jednostavno da se prešaltam na zdraviji kod razmišljanja i često ne uspem u tome.  Mnogo puta zameram sebi što nisam uspela da jedem zdravije a mnogo puta prosto do daske uživam u nekoj drugoj, manje zdravoj hrani i tada uopšte nemama osećaj krivice. Sve dok razmišljam šta jedem i zašto jedem, okej sam. A to nije uvek slučaj 🙂

Mali koraci, mislim da je tako najbolje ukoliko želimo trajnu promenu. Što više ovakvih obroka kada god je zgodno, tako da u nekom trenutku postanu zaista normalna stvar, bez da o njima mora da se razmišlja. 

Svaku od ovih kaša možete pripremiti veče pre a ujutru obogatiti koštunjavim i svežim voćem po želji. Za to vam sve ukupno treba 10 minuta, računajući i ono što uradite veče pre. Neću vam pisati tačne mere jer svaku od ovih kaša možete prilagoditi sebi i svom ukusu. Svaku od ovih kaša možete jesti i odmah nakon pravljenja, samo je potrebno da odstoje 15-ak minuta kako bi ovsene pahuljice upile mleko.


Ovsena kaša na 4 načina

– Veganska ovsena kaša sa bademom –


Nekoliko kašika Nature’s Promise ovsenih pahuljica
Duplo više bademovog mleka
Kašika-dve Natures’s Promise javorovog sirupa
Premia Brusnice
Premia badem
Sveže jagode
Listići badema

U čaši pomešajte ovsene pahuljice, javorov sirup i bademovo mleko. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider preko noći. Ujutru dodajte brusnice, bademe, sveže jagode i listiće badema. Ukoliko želite da zasladite dodatno, dodajte još malo javorovog sirupa.

Ovsena kaša sa kikiriki puterom i čia semenkama

Nekoliko kašika Nature’s promise ovsenih pahuljica
Duplo više mleka
Kašika čia semenki
2-3 kašike sirupa agave (ili meda, ili javorovog sirupa)
Kikiriki puter
Banana
Premia Happy mix

U posudi pomešajte ovsene pahuljice, čia semenke, agavin sirup i mleko. Dobro izmešajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Ujutru završite kašu dodavanje preostalih sastojaka u količinama koje vam odgovaraju.

Veganska ovsena kaša sa kokosom i kivijem

Nekoliko kašika Nature’s promise ovsenih pahuljica
Duplo više kokosovog mleka
Kašika-dve kokosa
Natures’s Promise kokosov šećer, po ukusu
Tostirani listići kokosa
Premia indijski orah
Sveži kivi

Kokos, ovsene pahuljice, kokosov šećer i kokosovo mleko pomešajte, poklopite i ostavite u frižideru da prenoći. Kašu ujutru dovršite dodavanjem preostalih sastojaka.

Čokoladna ovsena kaša sa lešnikom

Nekoliko kašika Nature’s promise ovsenih pahuljica
Duplo više mleka
Nature’s promise javorov sirup, po ukusu
Kakao prah
Čia semenke
Premia smrznuti letnji mix
Delicata extra dark čokolada
Premia lešnik

U posudi pomešajte ovsene pahuljice, čia semenke, javorov sirup, kakao i mleko. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći. Kašu ujutru dovršite preostalim sastojcima u količinama koje vam prijaju.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.