Pavlova sa sladoledom

Pavlova sa sladoledom

Ako bih birala jedan letnji desert koji ima sve, to bi bila Pavlova. Hrskavost je tu. Sočnost je tu. Slast je tu. Kada je obogatite raznovrsnim voćem, stvarno joj nema ravne. Ali, šta ako bismo umesto krema na pavlovu stavili sladoled? Weeeell, pun pogodak!

Ne mogu da vam dočaram koliko je kul kada uz svu tu hrskavost imate i momenat ledenog sladoleda! Sjajna kombinacija koju ću sigurno ponoviti ovog leta. Voće je sjajan dodatak kao i kod standardne Pavlove, a sada ga zaista imamo na pretek pa nema muke koje iskoristiti. Stavite sve!

Ovaj recept za koricu od belanaca koja vam je potrebna da biste napravili Pavlovu je upravo go to recept koji možete slobodno da zapišete i da ga ne menjate. Pravila sam ga već po njemu i nekako sam uspela da ga zaboravim u međuvremenu, pa sam imala razne eksperimente koji su bili uspešni, ali ne savršeni.


Pavlova sa sladoledom

3 belanceta, Maxi premia jaja
150 g Maxi šećera u prahu
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica gustina

Maxi sladoled, po ukusu
Sveža nana, Maxi pijaca
Sveže borovnice, Maxi pijaca

Priprema:

Rernu uključite na 130 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Belanca pomešajte sa šećerom u prahu pa mutite mikserom 6-7 minuta, dok šam ne postane sjajan i gust. Tada dodajte sok limuna i gustin pa još jednom razmutite da se sve sjedini. Preručite šam u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom. Istisnite 6-8 mini gnezda od belanaca pa kašikom udubite sredinu. 

Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 130 stepeni a zatim smanjite jačinu rerne na 80 stepeni i pecite 80 minuta. Ukupno vreme pečenja je 90 minuta (sat i po vremena). Nakon toga, otvorite rernu, isključite je i ostavite da se pavlova prohladi u njoj. Zatim je izvadite pa je poslužite uz kuglu saldoleda po vašoj želji.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.