Supa od morskih plodova

supa od morskih plodova

Supa od morskih plodova je sjajan izbor za fin letnji obrok. Ništa vam više nije potrebno. Jako su mi lepe ovakve supe. Ima nešto prefinjeno u njima. Vrate te na more. Posebno su mi drage kada ih poslužim uz čašu belog vina i hrskavi hleb. 

Umesto morskih plodova možete koristiti i svežu ribu po vašem izboru. Ovo vam je obrok koji je gotov za 45 minuta. Koristila sam Tefal Turbo Cuisine:  program za prženje a zatim i program za kuvanje supe. Na programu za prženje sam prodinstala povrće i dodala sve potrebne sastojke, a zatim se supa skuvala na sjajnom kratkom programu za supu.

Recenziju ovog parata možete pogledati na ovom linku, a samo neka od jela koja sam u njemu spremala su sarma, pasta sos, gulaš, čili sa mesom… Verujte mi, ukoliko želite da svakog dana imate kuvano jelo za svoju porodicu, ovaj aparat će vam biti sjajan saveznik u tome.


Supa od morskih plodova

3-4 kašike maslinovog ulja
1 manja glavica crnog luka
1 šargarepa
1 štapić celera
1 čen belog luka
So i biber
List lovora
1 kašičica paste od paradajza
1 kašika brašna
100 ml belog vina
500 g morskih plodova po izboru
1 litar vode
Sveži peršun i limun, za serviranje

Priprema:

Uključite aparat i podesite program za prženje. Dok se aparat zagreva vi isecite svo povrće. Propržite ga na maslinovom ulju uz povremeno mešanje. Dodajte začine, pastu od paradajza i brašno pa kratko propržite uz mešanje. Zatim, dodajte belo vinu i vodu pa dobro izmešajte. Dodajte morske plodove. Isključite program za prženje ukoliko nije već sam završio, zatvorite poklopac, podesite program za kuvanje supe i startujte aparat.

Kada je kuvanje završeno, aparat će se oglasiti a vi zatim pažljivo pritiskom na dugme ispustite paru iz aparata. Kada je sva para ispuštena, možete otvoriti lonac. Servirajte supu i poslužite uz malo peršuna i limuna. Prijatno!

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.