Pohovani kamember

U jednom momentu frižider je bio krcat finim sirevima. Kamember, brie, trapist, petit brie, gauda… i to sve duplirano. Ja sam baš pravi siroljubac. Volim sireve svih mladosti i tekstura, jako me veseli kada naiđem na neki novi proizvod i uvek rado kupim da ga isprobam. Skoro mi je neko od vas dao predlog da probam pohovani kamember ili brie, uopšte ne mogu da se setim šta je tačno bilo ali sam izabrala da to bude kamember i nisam pogrešila! 🙂

Ništa jednostavnije i brže ne postoji na ovom svetu, da vam kažem. Bukvalno je sve gotovo za 10-ak minuta: sečenje sira, valjanje u brašno i jaja i prženje. Totalna laganica od recepta i znam da ćete sigurno isprobati. Hrskavo je spolja, unutra sočno i meko a ukus samog kamembera je na neku foru još i lepši.


Pohovani kamember

125 g Kamember sira Ile de France
1 jaje
2 kašike mleka
80 g brašna
80 g prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašika svežih listića majčine dušice
1/2 kašičice tucane ljute paprike
1/2 kašičice belog luka

aceto balsamico krem, za serviranje
ulje, za duboko prženje

Priprema:

Ulje sipajte u šerpicu do dubine od 2 prsta. Sir isecite na 8 jednakih trouglova. U jednom tanjiru izmutite jaje sa mlekom i malo soli. U drugom tanjiru pomešajte brašno, prezle i začine. Komade sira prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa ponovo u brašno.

Ulje treba dobro da zagrejte na srednjoj jačini. Proverite da li je zagrejano tako što ćete staviti trunčicu brašna – ako zacvrči i zapeni, spremno je. Ubacite pripremljeni sir i pržite nekoliko minuta uz okretanje sve dok ne dobije finu zlatno braon boju. Izvadite sir na ubrus da pokupi višak masnoće i poslužite dok je vruć, preliven gustim balzamiko sirćetom.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.