Puslica sa malinama

Puslica torta je jedna od omiljenih domaćih torti. Ali, možda nam je malkice dosadila, zar ne? Ja sam vam napravila jednu novu, potpuno očaravajuću tortu koju sam originalno nazvala Puslica sa malinama. 🙂 Zahvaljujući nekim novim strava proizvodima, ovo će biti najjednostavnija priprema torte ikada 🙂

Jedan od najdražih proizvoda iz Dr.Oetker ponude je upravo novi proizvod koji od skoro možete da pronađete na policama marketa. Puslica smeša za kolače koja će vam u mnogome olakšati pripremu korica od belanaca  jer se bukvalno umuti sa malo vode i to bude to!

Ovo nije zamena za belanca već su to zaista belanca u prahu koja ćete hidrirati sa malo vode i uz malo mućenja postići teksturu koju biste postigli sa mućenjem svežih belanaca. Znate da se nekad desei da baš neće. Vi radite sve kako treba, ali neće da se umute da budu kako treba i smara vas što mućenje traje večno. E, ovde toga nema. Sa Puslicom možete da budete spokojni da će uvek biti super uz minut-dva mućenja.


Puslica sa malinama

2 pakovanja Dr.Oetker Puslica smeša za kolače
Voda prema uputstvu

Puding fil:
200 ml rashlađene mlečne slatke pavlake
3-4 kašike Dr.Oetker limun šećera u prahu
1 Dr.Oetker krem puding sa ukusom bele čokolade
300 ml mleka

Maskarpone fil:
300 ml slatke pavlake
4 kašike Dr.Oetker limun šećera u prahu
250 g maskarpone sira
70 g Dr.Oetker mlevenog keksa
150-200 g malina

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Na dva papira za pečenje iscrtajte olovkom 3 kruga prečnika 20 cm. Stavite papir na plehove iscrtanom stranom na dole. Umutite puslica smešu prema uputstvu sa pakovanja. Za tri kore i puslice potrebne su dva pakovanja. Stavite belanca u dresir kesu i istisnite na iscrtane krugove. Od ostatka istisnite puslice. Rernu smanjite na 100 stepeni i ubacite plehove unutra. Sušite kore 1 sat, ali na svakih 20 minuta zamenite pozicije plehova da se ravnomerno osuše.

Umutite slatku pavlaku sa limun šećerom i ostavite sa strane. Krem puding pomešajte sa mlekom i izmešajte žicom da se zgusne. Dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite. Za maskarpone fil umutite slatku pavlaku sa limun šećerom u prahu pa dodajte maskarpone i sjedinite mikserom. Odvojite nekoliko kašika za dekoraciju a u ostatak dodajte mleveni keks i umutite!

Na jednu koru rasporedite maskarpone fil sa keksom i maline, pokrijte drugom korom pa na nju rasporedite puding fil i maline. Zatvorite trećom korom i ukrasite preostalim filom, puslicama, malinama, mlevenim keksom i listićima nane. Najbolje je da tortu ohladite nekoliko sati u frižideru pre sečenja.

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker.

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Puslica sa malinama

  1. Mila, hvala za divan recept, nemas pojma koliko si nam ulepsala dan 🙂 <3 Moja deca i ja smo odmah otrcali do Univera po namirnice cim si objavila ovo i proveli celo poslepodne praveci ovu divnu tortu zajedno! Ne mogu ti opisati koliko smo uzivali…<3 Sada čuče pored frizidera i cekaju da se ohladi pa da probamo 🙂 Jedino smo izmenili to sto smo stavili kupine umesto malina, jer smo iih ubrali danas u dvoristu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.