Rebarca

rebarca

Kako bih vam ovo rekla… Hm… U našoj kući se neke stvari poštuju. U našoj kući se recept za rebarca poštuje. Rebarca se spremaju retko, ali uvek sa mnogo ljubavi i pažnje. Moraju da budu sočna. Moraju da budu servirana uz sos koji im priliči. Moraju da se jedu rukama. Mora se o njima pričati satima i danima ili ukus neće biti isti.

Za neka mesa je pravilo da su sve bolja što se duže peku, obično ona mesa koja u sebi imaju masnoće to bolje prime. Tako je i sa rebarcima. Ipak, ovaj recept vam traži samo tri sata pečenja uz minimalno dodatnog posla. Ali ako ih ostavite i duže na nižoj temperaturi, biće odlična, u to nema sumnje. Organizujte svoje vreme kako vam odgovara.

Videćete dole i u video prikazu da sam ih dva sata pekla pokrivene na nižoj temperaturi a da sam ih kasnije otkrila i pekla na jačoj temperaturi još jedan sat. Ako želite da budu duže u rerni onda definitivno produžite vreme pečenja dok su rebarca pokrivena. U drugoj varijanti rizikujete da se presuše.


Rebarca

2,5 kg rebaraca

1 kašika tucaane paprike

1/2 kašičice zrna korijandera

3 čena belog luka

1 kašičica bibera

1 kašika soli

3 zrna karanfilića

50 g šećera (smeđeg ili belog)

1 kašika senfa

1 kašika vorčester sosa

50 g meda

Sos ↓

150 g kečapa

100 ml vode

30 ml viskija

1 kašika vorčester sosa

1 kašika sušenog crnog luka

1 kašika sušenog belog luka

1 kašičica soli

1 kašika mlevene dimljene paprike

50 g šećera (smežeg ili belog)

Priprema:

Rernu zagrejte na 170°C. Na pleh položite rebra. Možete staviti i papir za pečenje, da kasnije olakšate čišćenje. Zatim, sve ostale sastojke stavite u avan i pomešajte da dobijete pastu. Pastu nanesite preko rebara sa svih strana. Dobro utrljajte, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 2 sata u zagrejanoj rerni. Zatim, uklonite foliju i pecite još 1 sat na  200°C.

Za to vreme pripremite sos tako što ćete sve sastojke pomešati u šerpici i kuvati na srednjoj jačini dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. Gotova rebarca ostavite da odstoje makar 20-ak minuta a zatim ih isecite i poslužite uz sos i krompirie po želji.

#rucaksaknjazom

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.