Recept za Frulice sa susamom

U velikim sam pripremama za subotnji ketering. Između ostalog danas sam isprobala i ove kiflice koje kako mama kaže sećaju na moje detinjstvo. Moje rano-rano detinjstvo. Naravno da ga se ne sećam, ali znam da su se moji rođendani slavili i da je bila kriza i da su ove kiflice izdašne, meke i lepe na oko. Šta ćeš više za gomilu trapave i razigrane dečice 🙂
Želim i da vas podsetim na Mikser Design Food i na divne učesnike koje ćete u subotu imati prilike da upoznate. 

Pored našeg magazina “Mezze” i “Melani’s Cucpacake” radionice o kojima sam već pisala, predstaviće vam se i jedina prava škola hedonizma – Il Primo. Ovde možete pogledati kako su se Il Primisti zabavili na prvom Design Food-u a za sve što vas o njima zanima, posetite njihovu stranicu na Fecebook-u ili sajt, kako vam drago.

Jedino mesto gde vas uče hrani i hedonizmu.

Da se vratimo na frulice: Od jedne mere izađe stotinak ovakvih kiflica-frulica, lake su za pravljenje i zgodne da se strpaju barem jedan dan ranije u zamrzivač pa da se peku pred služenje.


Sastojci:

1,2 kg mekog brašna

1 kvasac 

500 ml toplog mleka

1/2 kašičice šećera

2 kašičice soli

100 ml

250g margarina

susam

Priprema:

Kvasac razmutite sa kašičicom šećera u pola litre mlakog mleka. U velikoj činiji pomešati brašno sa solju a margarin blago rastopiti sa uljem na niskoj temperaturi. Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite da odstoji barem 30 minuta. Nadošlo testo ponovo premesiti pa podeliti na 100 loptica. Svaku lopticu oklagijom rastanjiti što tanje na oblik elipse pa dlanom urolati na jednu stranu. Po želji saviti krajeve. Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.

Prijatno! Vaša Mila!

11 thoughts on “Recept za Frulice sa susamom

  1. draga moja, poslala sam ti poruku na fb stranicu milinog kuvara, to se tamo slabo vidi pa škicni kad stigneš, zato ti ovdje ostavljam još komentar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.