Réel Chocolate

Réel ChocolatePre dve godine sam prvi put u rukama držala Réel čokolade. Tada sam zapravo, prvi put probala ručno pravljenu čokoladu. Da, sve su bile savršenog ukusa i perfektno ukomponovane sa začinima, koštunjavim i sušenim voćem. Danima smo pričali o njima. Sada ih ponovo imam u rukama i moram da priznam da mi je jako teško da napišem recenziju o njima jer bih ponovo rekla sve što sam rekla i tada. To su stvarno ukusne i neobične čokolade!

Razlika je u tome što u odnosu na ranije sada u rukama držim potpuno nove proizvode. Neke od njih sam toliko zavolela da sam ih danima krila, i to od same sebe ali i od ukućana, kako bi potrajali što duže.  Nisam od onih čuvajućih domaćica, ne volim da nešt ostavljam za kasnije i slično… Ako je nešto dobro, onda želim da u tome uživam sada a ne kasnije. Ali, sa ovim čokoladama mi nije bilo baš tako. Bile su stvarno fanstastične i stvarno sam jako želela da produžim uživanje.

Réel Chocolate – voće i tamna čokolada 70%

Mnogo puta sam jela suvo voće pokriveno čokoladom ali nikada mi se nije baš toliko dopalo. Šljivu često zalivam tamnom čokoladom kada pripremam gozbu za neke važne događaje. Ali, jagodu i višnju nikada nisam probala ili pripremala na taj način. Ovo je potpuni guilt free desert jer ćete uz sušeno voće dobiti i čokoladu sa 70% kakao delova. Idealna kombinacija za zdravo zaslađivanje, zar ne?

Ne mogu da odlučim da li mi je draža jagoda, šjiva ili višnja. Svaka je na svoj način posebna jer je svaka od ove tri voćke voćka sa karakterom.

Ono što mi se posebno dopada jeste njihov izgled. Ako nešto volim kod ovakvih proizvoda to je da ručno pravljeno izgleda kao da je zaista ručno pravljeno. To doprinosi celokupnom užitku ali i dodaje vrednost samom proizvodu jer su se nečije ruke zaista sa mnogo ljubavi i pažnje posvetile tome što sada degustiram.

reel chocolate

reel chocolate

reel chocolate

Réel Chocolate – deserti

Ovde ću se sigurno najviše namučiti jer mi je ovo apslutno omiljeni deo selekcije koju sam dobila. Kod mene tekstura igra jako veliku ulogu. Izbalansiran ukus, takođe. Kreativost, takođe. Pakovanje, takođe.  Kandirana kora pomorandže je nešto zaista posebno. Često je pripremam i dodajem raznim desertima. Slast ali i blaga gorčina na koju smo navikli, ovde su se odlično uklopile sa tamnom čokoladom. Lešnik, cimet i mlečna čokolada – gospode! Fantastična kombinacija sastojaka!

Réel Chocolate

A onda na red dolazi moj favorit – slana karamela, hrskava oblanda i bela čokolada. Ovaj sklad teskture, slasti, ukusa i izgleda je sve što vam od čokoladnog deserta treba.

reel chocolate

Za kraj sam vam ostavila jedan klasik. Svi volimo čokoladu sa lešnicima, zar ne? Nekako nam se baš savršeno uklapa hrskavost lešnika sa nežnom mlečnom čokoladom i tu nikad nema greške? Moram da vam odam jednu tajnu. Možda ste do sada u svom životu jeli čokoladu sa lešnicima ali sigurno niste jeli ovakvu čokoladu sa lešnicima! Kada smo je probali, raspametili smo se! Gledate u najbolju mlečnu čokoladu sa lešnicima koju smo do sada probali! Savršena tekstura čokolade koja nije prezasićena šećerom već je blagog ukusa kakav obožavam!

reel chocolate

reel chocolate

reel chocolate

Réel Chocolate je radionica ručno pravljenih čokolada i čokoladnih deserta. Oni su Csilla i István, dvoje ljudi koji polako ali sigurno grade svoj čokoladni život sa mnogo ljubavi i pažnje. Dolaze nam iz Sente i već sam vam jednom o njima pričala.  Rad na blogu mi je doneo mnogo lepih stvari, a između ostalog i priliku da podržim ljude koji rade fantastičnu stvar kao što je ova – činiti ljude srećnim je zaista važan i hrabar posao.

Sve čokolade i deserte možete pronaći na njihovom sajtu ali i u njihovoj specijalizovanoj prodavnici u Senti i na mnogim drugim prodajnim mestima širom Srbije → prodajna mesta.


SZR “Reel Chocolate”
Adi Andrea 13, 24400 Senta
www.reelchocolate.com
FB stranica: Réel Chocolate

matrica

Vaša Mila

 

One thought on “Réel Chocolate

  1. Réel čokolade, deserti i voće u čokoladi su stvarno fantastični, bogatog ukusa i zdravi proizvodi.

    Hvala za opis i sam sam ih degustirao.

    Mogu ih samo preporučiti kao i njihove bombone koje su dostupne samo u njihovoj prodavnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.