Rolnice od lososa

Kreće nam slavska sezona. Naravno da ćemo proslaviti naše slave u najbližem krugu porodice i to uz posluženje kakvo dolikuje svečanim prilikama. Možda nećemo imati punu kuću gostiju, ali trpeze će nam sigurno biti lepe i bogate. Rolnice od lososa su lep način da započnete porodični slavski ručak.

Nije nam uobičajeno da pravimo ovakve fensi zalogaje za tako velike skupove. Losos je skup i sigurno da nećemo potrošiti brdo novca na njega i to za samo jedan deo raznolikog predjela. Ali, ako nas je nekoliko za stolom, onda je jedno pakovanje dimljenog lososa dovoljno da upotpuni slavsko predjelo.

Ovog novembra pripremamo fine zalogaje, nešto što ćemo praviti u posebnim prilikama i nešto što nije komplikovano a ima fantastičan efekat na sva čula.


Rolnice od lososa

100 g Premia dimljenog lososa
150 g Premia grčkog feta sira
100 g krem sira
1 čen belog luka
So i biber, po ukusu
Nekoliko grančica Maxi pijaca majčine dušice
1 kašičica Premia ljute tucane paprike
Maxi pijaca mix salata po želji

Priprema:

Losos odledite u frižideru da omekša. U odvojenoj posudi izmrvite feta sir i pomešajte ga sa krem sirom, začinima i listićima majčine dušice. Slobodno dodajte malo korice limuna ili nekoliko kapi maslinovog ulja, za dodatni ukus. Na jednu šnitu lososa stavite nekoliko listića salate pa preko jednu kašiku mešavine feta sira a zatim čvrsto urolajte i stavite na tanjir za serviranje. Ove rolnice možete napraviti nekoliko sati unapred.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.