SAGE the Smart Scoop BCI600UK – Recenzija aparata

SAGE the Smart Scoop BCI600UK - Recenzija aparata

Sa toliko uzbuđenja pristupam pisanju o ovom aparatu, da ne mogu da vam dočaram! Evo već šesti put započinjem rečenicu i briskam, pa onda počinjem ponovo. Sve se plašim da ću nešto propustiti da kažem a jako mi je važno da ovaj aparat upoznate baš kako treba. Razumljivo je da ga neće svako kupiti, ali znam da među vama ima super foodie ljudi koji se na ove stvari pale baš koliko i ja! Naravno da neću sladoled praviti svakog dana, ali ću ga praviti tokom cele godine i uvek, uvek ću moći da ga napravim baš onako kako mi u tom trenutku odgovara i kako mi srce želi. Fudiju dosta! 🙂 SAGE the Smart Scoop BCI600UK recenzija aparata vam stiže!

Da počnem od početka. Pre sada više ni ne znam koliko tačno godina, kupili smo naš SAGE kafe aparat. Posle nekoliko kupovina polovnih kafe aparata i isprobavanja različitih brendova, shvatili smo da nam je kafa jako važan deo svakodnevnice i da je krajnje vreme da uložimo novac u nešto konkretno što će zaista raditi kako treba. Tada je, nakon dužeg istraživanja, odluka pala upravo na SAGE kafe aparat. I sada mislim da nam je to jedna od najboljih kupovina ikada. Potpuno sam uverena u kvalitet ovog brenda tako da bez trunke sumnje pristupam korišćenju i aparata za sladoled koji je kod nas od skoro. I da, sada vidim da sam potpuno u pravu.


SAGE the Smart Scoop BCI600UK – Recenzija aparata

SAGE the Smart Scoop BCI600UK je ozbiljna kuhinjska mašina. Jedna od onih koja će, imam utisak, raditi dok sam živa. Kućište je napravljeno od nerđajućeg čelika, kao i kod većine SAGE aparata. Meni ovaj momenat zaista prija oku, nekako mi deluje ozbiljno. Uz sam aparat stiže vam poklopac sa dodatnim otvaranjem koje je zgodno kada želite samo da gvirnete, posuda za sladoled, metlica koja će vam mešati sladoled, špatula koja savršeno odgovara veličini posude i žica za čišćenje metlice. Sve što dolazi u kontakt sa vašim sladoledom je BPA free. Uz aparat dobijate i kratko uputstvo za korišćenje. Iskreno, očekivala sam i neku knjižicu sa receptima. Ali, hvala internetu, recepata stvarno ne manjka u današnje vreme. Unboxing reel možete pogledati na ovom linku.

Na površini aparata smešteni su LCD ekran i sva kontrolna dugmad. Korišćenje aparata je vrlo jednostavno, sva dugmad su tako napravljena i smeštena da je korišćenje stvarno krajnje intuitivno i nećete imati onaj momenat “A šta sada?!” koji nam se često dešava sa kuhinjskim aparatima. Dakle, svako dugme ima svoju namenu koja je vrlo jasna. Neka dugmad svetle belo ili crveno kada je aparat uključen, što je za mene super kul i doprinosi lepom osećaju dok koristim aparat. Tu su dugme za uključivanje, dugme za startovanje/pauziranje programa, dugme za uključivanje pre-cool opcije, dugme za startovanje keep cool programa, dugme za podešavanje zvuka za obaveštenja, dugme za manualno podešavanje vremena pripreme, dugme za podešavanje celzijus ili farenhajt oznaka i jedno veliko rotirajuće dugme kojim podešavate jedan od 12 programa tvrdoće sladoleda.

Gledajući strane recenzije na youtube-u primetila sam da svi stavljaju veliki fokus na to da ovaj aparat ima opciju podešavanja zvuka kojim oglašava da je sladoled spreman za dodavanje sastojaka ili da je sladoled gotov. Nije mi bilo baš najjasnije zašto se toliko fokusiraju na to, ali od kada je aparat kod mene, shvatam da taj zvuk zaista daje neku predivnu čar. Pritiskom na dugme za zvuk, možete podesiti da to bude kratka muzika, zvrc ili da se ne čuje uopšte. Kod mene je podešeno na zvrc i prečarobno je! 

LCD ekran će vam pokazati sve što radite dugmićima, što je super kul. Rotirajućim dugmetom podešavate čvrstinu sladoleda koju želite da postignete. U osnovi, to su 4 različite tvrdoće: sorbet, frozen yogurt, gelato i ice cream. Svaki od njih ima tri stepena podešavanja tvrdoće. A to sve regulišete jednostavnim okretanjem rotirajućeg dugmeta.

Proces pravljenja sladoleda u SAGE the Smart Scoop aparatu

Ovde ću vam okvirno dati smernice kako se u osnovi koristi aparat za pravljenje sladoleda, s tim što ćete imati u vidu da je svaka receptura drugačija i da ovaj proces možda neće biti isti za sve vrste sladoleda koje budete pravili. Prvo ćete napraviti smesu za sladoled i ohladiti je u frižideru. U aparat ćete staviti posudu, namestićete metlicu, zatvoriti poklopac. Podesićete program tj. tvrdoću sladoleda rotirajućim dugmetom. Uključićete pre-cool opciju kako biste ohladili posudu na optimalnu temperaturu. To hlađenje traje oko 10-ak minuta i zaista nije obavezan korak, ali može da bude značajan jer skraćuje vreme same pripreme sladoleda. Kada je aparat spreman, oglasiće se zvučnim signalom. 

Tada ćete otvoriti posudu (skroz ili samo deo poklopca, nevažno je), startovaćete program i pažljivo uliti ohlađenu smesu u posudu, pazeći da ne ide preko vrha metlice. Zatvorićete poklopac i pustiti aparat da odradi sve ostalo. Zavisno od količine smese i podešene tvrdoće sladoleda, vreme pripreme će varirati. Kako vreme odmiče, tako će se i na LCD ekranu prikazivati u kojoj je fazi sladoled u tom trenutku. Pred kraj pripreme, aparat će oglasiti da je vreme da dodate add ins. To mogu biti komadići čokolade, keksa, voća… Nakon toga, aparat će raditi još 5-6 minuta i ponovo će se oglasiti, ovog puta sa završenim programom.
U ovom trenutku možete uključiti opciju keep cool ukoliko želite da aparat održava sladoled na optimalnoj temperaturi još 3 sata. Tokom održavanja temperature, metlice će se s vremena na vreme pokrenuti. I to je to. Ukoliko želite, a ja uvek želim, sladoled možete poslužiti istog trenutka iako će biti malo mekši. A i ne morate, možete ga prebaciti u posudu za zamrzivač i ostaviti da se dodatno stegne i poslužiti neki drugi put.

U nastavku ću vam pokazati kako izgleda sladoled pripremljen na svakom od četiri programa, podešen na najviši nivo čvrstoće. 

SORBET – sladoled na bazi voća

Sorbet je sladoled koji je po pravilu mekši. U sebi ne sadrži ni mlečne proizvode niti jaja, pravi se od voća i najčešće šećernog sirupa koji se pravi od vode i šećera. Sorbet je ujedno i najniži nivo čvrstoće sladoleda na ovom aparatu.

FROZEN YOGURT – sladoled na bazi gustog jogurta

Frozen yogurt je sladoled koji se pravi od jogurta, najbolje gušćeg grčkog jogurta. Za mene je ovo super poslastica-užina koju možete napraviti zaista brzo i sa mnogo različitih dodataka. Ovaj sladoled je takođe mekše teksture, ali za nijansu čvrši od sorbea.

GELATO – sladoled na bazi mleka (i ponekad jaja)

Gelato nam je svima dobro poznati italijanski način pripreme sladoleda. Karakterističan je po tome što se pravi isključivo od mleka, bez dodavanja slatke pavlake ali uz dodatak jaja ili žumanaca, zavisno do recepture. O tome ćemo u posebnom postu koji vam pripremam 🙂

ICE CREAM – sladoled na bazi mleka i slatke pavlake

Ice cream ili ti ono što svi znamo kao sladoled je poslastica koja se pravi od mleka i slatke pavlake, u različitim odnosima i sa različitim dodacima. On je po pravilu najčvršći.

KARAKTERISTIKE APARATA

Detaljnjije informacije svakako možete pronaći na sajtu restart.rs ali ispisaću ih i ovde, da vam sve bude na jednom mestu.

Tačan naziv uređaja:
SAGE BCI600 SMART SCOOP™

Dizajn:
Nerđajući čelik
Materijali bez BPA

Programi / Funkcije:
12 podešavanja tvrdoće, uključujući: sorbet, smrznuti jogurt, gelato i sladoled

Upravljanje:
LCD ekran i kontrolna dugmad

Tehničke karakteristike:
Kapacitet posude 1l
Dimenzije aparata: (V x Š x D) 257 x 406 x 282 mm

Priključenje na napon:
Priključna snaga (W): 170-200 W

Sadržaj pakovanja:
Uklonjiva posuda
Uklonjiva lopatica
Četka za čišćenje

Cena aparata u trenutku pisanja ove recenzije iznosi: 51.990,00 RSD

To je to, dragi moji. Na blogu vas čekaju lepi sladoledi tokom ovog leta, pa se čitamo!

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.